Part Forana 23/04/2018

Els escriptors locals vesteixen la Fira del Llibre a Manacor

Les darreres obres editades d'autors manacorins, al capdavant de les vendes a la capital del Llevant

M. Barceló
3 min
Els escolars de tots el centres de Manacor han visitat la Fira del Llibre.

ManacorManacor no perd l'aura de terra de grans escriptors, i la Fira del Llibre d'aquest dilluns n'ha donat fe. 'Nova Esmirna', del manacorí Tomeu Matamales, ha estat el llibre més venut, seguit de 'La novel·la de Sant Jordi', de Màrius Serra, i 'La bruixa', de Camilla Läckberg, en versió catalana i castellana. Però, a més de Matamalas, 'Jo vos prec', d'Antoni Gomila; 'Resplendor de foc', de Jaume Mesquida; 'Moriren dues vegades', d'Antoni Tugores i 'Nandi', de Toni Lluís Reyes, entre altres obres d'autors locals, han tingut una gran acollida, segons els llibreters consultats per l'ARA Balears.

També ha destacat el nivell de venda de novel·les com 'Vengaré tu muerte', de Carme Riera, el Ciutat de Manacor de 2017; 'Kalàixnikov', de Maria Sevilla, o 'Mentre el llop encara aleni', de Jaume Pons Lladó. 'Las hijas del capitán', de María Dueñas, i 'Los perros duros no bailan', d'Arturo Pérez Reverte, ha encapçalat les vendes en llengua castellana.

El claustre de Sant Vicenç s'ha omplert durant el matí d'escolars que han volgut sumar-se a la festa. Les roses i l'espectacle infantil han posat sentiment i música a la jornada, en què la Fira del Llibre ha tornat a convertir-se en el plat principal del programa d'actes culturals que l'Ajuntament de Manacor organitza al voltant de la Diada de Sant Jordi i la Setmana del Llibre.

Segons els organitzadors, la d'enguany serà una de les fires del Llibre més multitudinàries dels darrers anys, i és que aquest esdeveniment s'ha fet en dilluns i, a més de tots els escolars, una multitud de ciutadans han passat per la Fira del Llibre i han seguit la tradició de comprar llibres i roses per a les persones estimades.

Figures mitològiques s'ha sumat a la festa entorn el llibre, al Claustre de Sant Vicenç.

Des de l'Ajuntament i des del Servei de Biblioteques de Manacor han volgut oferir activitats per a tots els públics. Així, diversos éssers mitològics, actuacions musicals i contacontes han acompanyat els llibreters, les floristeries i les associacions que s'han reunit al claustre durant la Fira del Llibre. "La Fira, enguany, cau en dilluns, i tots els nins i nines del municipi hi acudeixen amb les escoles i hi tornen amb la família a passar-hi una bona estona", explicava el bibliotecari Antoni Ferrer, que ha coordinat el programa d'actes. I és que les fades, els follets i els gnoms, amb la seva màgia, han contat mil històries sobre els seus regnes imaginaris.

Llibres i dansa

La Setmana del Llibre d'enguany s'allarga i durarà fins diumenge dia 29 d'abril, el Dia internacional de la dansa. Demà a les 17.30 h la Biblioteca de Portocristo acollirà 'Les constel·lacions de Joan Miró', un divertit taller pictòric adreçat a nins i nines de 6 a 12 anys. També demà, a les 18 h, la Biblioteca de Manacor acollirà el taller de contes 'Un mar de sensacions', adreçat a infants de 0 a 3 anys. A les 20 h, a la institució pública Antoni M. Alcover farà la conferència 'Lul·lià, grotesc, grandiós: Mossèn Alcover vist per Josep M. Llompart', i tot seguit, a les 21 h, els assistents podran gaudir del recital poètic 'Ocellada: volam amb Llompart'.

Les activitats no aturen: concursos de redacció, tallers, contacontes, òpera per a infants, ballades populars i la presentació de l'onzè número de la revista MUSA, seran els actes previs a la celebració, dia 29 d'abril, del Dia internacional de la dansa. I és que diumenge dia 29, a la plaça Ramon Llull, a partir de les 11 h, se succeiran les actuacions i els tallers de dansa oberts a tothom.

stats