L'escorxador de Manacor reobrirà reformat abans de final de juny

Acaben les obres d'adequació i de millora de les instal·lacions

A l'espera que arribi una caldera nova i s'acabin els treballs de manteniment de les instal·lacions, l'escorxador municipal de Manacor reobrirà abans de final de mes. El delegat municipal, Antoni Sureda, ha fixat el dilluns 25 de juny com a data més probable perquè es torni a poder sacrificar animals a l'edifici que gestiona l'empresa Serveis d'Escorxador Municipal S.L., concessionària de l'explotació.

Jaume Rosselló, gerent de l'escorxador ha dit que el dia 22 tindrà lloc la inspecció sanitària per tal d'avalar que les instal·lacions compleixen tota la normativa, i poder, així, reobrir les dependències per les quals passen una mitjana mensual d'uns 5.000 animals de boví, porcí i oví.

"S'han de tornar a muntar els abeuradors i adequar les 22 piques de desinfecció", comenta el regidor Sureda, alhora que explica que hi ha tècnics que avaluen l'estat de les teulades dels corrals d'animals, que també han de passar la revisió.

Tancament provisional

Cal recordar que l'Ajuntament de Manacor va decidir tancar provisionalment la matança el passat mes d'abril, amb la finalitat de fer-hi una reforma exigida per la Direcció General de Salut Pública del Govern de les Illes Balears, que havia detectat nombroses deficiències a l'escorxador de la comarca del Llevant. Mentre s'han anat reparant els desperfectes, altres escorxadors de l'illa han hagut d'assumir la matança d'animals que es duia a terme a Manacor, que espera recobrar la seva activitat abans d'acabar aquest mes.

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF