Part Forana 03/09/2019

L'Escola de Mallorquí de Manacor incrementa l'alumnat un 42% els darrers quatre anys

Manté l'aprenentatge de llengua catalana, cultura, ball i sons de pagès

M. Barceló
1 min
Emma Terés i Sebastià Llodrà explicant l'oferta de l'Escola de Mallorca per al nou curs.

ManacorDes del curs 2015-2016, l'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor, que enguany compleix 46 anys, ha incrementat un 42% el nombre de matriculacions en els seus diferents cursos de llengua, cultura, ball i sons de pagès. Aquests quatre vessants són els que integren l'oferta educativa per al proper curs, per al qual s'acaba d'obrir la matrícula.

El delegat de Cultura de l'Ajuntament, Sebastià Llodrà, i la directora del centre, Emma Terés, han presentat aquest dimarts el programa dels diferents cursos. Llodrà ha recordat que enguany, en commemorar-se el 600è aniversari de la mort de sant Vicenç Ferrer, que dona nom al monumental claustre de la ciutat, s'oferirà un cicle sobre la seva vida i obra a càrrec d'historiadors i professors universitaris.

L'any passat foren 580 les matriculacions registrades a l'Escola, mentre que fa quatre anys el nombre d'alumnes que passaren pel centre fou de 408, segons dades de la direcció. La matriculació per als vuit cursos de llengua catalana acaba el 16 de setembre, data en què s'obrirà la del ball de bot fins al 30 d'aquest mes.

Llodrà ha anunciat que hi haurà quota reduïda per a les persones amb ingressos reduïts i el pagament de les matrícules es podrà fer de manera telemàtica. El ball de bot es vol potenciar oferint-ne quatre nivells: iniciació, intermedi, perfeccionament i familiar. També s'ofereix l'aprenentatge dels sons de pagès, a dos nivells, i la xeremia, el tamborí i el flabiol.

L'objectiu de l'Escola, a més de l'ensenyament del català, és mantenir-se com a marc referencial de la cultura dels Països Catalans, ha recordat el regidor de Cultura, i per això es diversifica l'oferta cultural en molts d'àmbits.

stats