INFRAESTRUCTURES EDUCATIVES
Part Forana 30/08/2015

Esbucar l'escola de Son Macià i construir el nou centre suposarà 14 mesos d'obres

L'Apima lamenta el retard en l'inici i una manca d'informació

M. Bonnín
2 min
L'edifici que serà enderrocat ja està buit. / Apima

ManacorEl projecte de construcció de la nova escola de Son Macià té un termini d'execució previst de 14 mesos i un pressupost de quasi 3,3 milions d'euros. L'edifici tindrà 225 places escolars i serà d'una línia, amb tres aules d'Infantil i si de Primària. Les obres, que inclouen l'enderrocament del centre actual, s'havien d'iniciar durant l'estiu. De moment, però, l'única actuació que s'ha dut a terme és el buidatge de les seves instal·lacions.

L'associació de pares i mares lamenta el retard de les obres i de la manca d'informació per part de la Conselleria. Segons indicà la seva presidenta, Elisabet Vaquer, no n'han tingut notícies oficials des del 9 de febrer, quan varen mantenir una reunió informal amb Bartomeu Isern, aleshores director general de Planificació i Centres.

Els pares tampoc no han rebut cap informació nova sobre les condicions en què es durà a terme el trasllat dels alumnes, que hauran de fer escola en aules habilitades de l'IES Manacor. "Varen dir que la Conselleria sufragaria l'autocar escolar per als nins i nines d'Infantil, però no ens ho han confirmat", afirmà Vaquer. Per la seva banda, des de la Conselleria confirmaren després aquest anunci.

El centre en dades

Es projecta un edifici de tres plantes i deu metres d'altura.

La planta inferior serà per a l'Amipa, el gimnàs, els vestidors, la cuina càtering, el menjador, banys i les dependències destinades a instal·lacions. També inclou una porxada com a pati de jocs cobert. A l'exterior, hi haurà un hort, una pista poliesportiva i un altre pati.

La primera planta tindrà la zona d'administració, banys, les tres aules d'Infantil, l'aula de psicomotricitat i la sala de professors. Finalment, la segona planta serà per a les sis aules de Primària, quatre aules de petit grup, el nucli de banys i una aula de plàstica. La superfície construïda total serà de 2.331 metres quadrats.

Trasllat a l'institut

Els poc més de 130 alumnes que actualment té el CEIP Mestre Pere Garau aniran a classe a l'IES Manacor durant almenys tot el proper curs. Els escolars ocuparan la part que queda lliure d'una de les ales del centre. Els horaris es quadraran de manera que els alumnes de Secundària i els petits no coincideixin al pati, com tampoc no es creuaran als passadissos. Els nins i nines d'Infantil i Primària entraran per la part del poliesportiu.

Plànol dels espais que s'ocuparan a l'IES Manacor.
stats