La Sala
Part Forana 03/03/2022

Andreu Isern: "És just reconèixer que som un poble dormitori"

4 min
El batle de Consell, Andreu Isern.

ConsellLa trajectòria política d'Andreu Isern ha anat in crescendo, però sempre lligada al seu poble, Consell. El 2007 va compartir la batlia, però després, legislatura rere legislatura, ha anat sumant regidors al capdavant dels socialistes. Actualment, acumula 12 anys liderant el Consistori i actualment governa amb un regidor de Suma Consell.

Què us manté en política?

— Poder fer coses pel poble em motiva. Sempre he estat pel mig; primer, vaig ser part dels joves; després, directiu de futbol, i més tard, ja em vaig ficar en política. Sempre he estat actiu socialment.

Què us ha ensenyat l'experiència?

— Tot el que fa referència a la gestió municipal, però sobretot descobrir les necessitats dels veïns. Com a batle, no has d'estar tancat al despatx; has de ser al bar, a la plaça... has de ser a fora per conèixer tothom i tenir contacte amb la gent.

Què pensau que fa que la gent us voti des de fa tres legislatures?

— La veritat és que és una satisfacció. Quan vaig ser batle el 2007, el PSOE tenia dos regidors; a la següent, en vàrem treure tres; després, quatre i aquesta, cinc. Modèstia a part, això és senyal que valoren la feina que feim, i és perquè tenim contacte amb la gent i intentam dur a terme les seves sol·licituds.

Ajuda que l'Ajuntament d'un poble petit com Consell estigui governat pel mateix partit que governa al Govern i al Consell insular?

— No ho crec. Tanmateix, les subvencions són per a tots. No vull dir mentides: el fet de pertànyer al mateix partit algunes vegades ajuda, perquè t'avisen si ha de sortir alguna ajuda, però les opcions són les mateixes siguis del color que siguis.

Consell és un poble petit, però en els darrers mesos s'hi està fent molta obra. Veim el poble aixecat!

— Sí. Això és perquè el Consell ens ha donat bastantes subvencions i, a més, hem pogut licitar obres utilitzant el romanent de tresoreria. Teníem un romanent important i, de fet, encara el tenim. Actualment, hi ha tres obres en marxa i en els pròxims mesos n'iniciarem tres més. Ara estam fent un aparcament per a 61 vehicles, ampliam i milloram l'aparcament del cementeri -l'asfaltam i eliminam barreres arquitectòniques-. Per altra banda, dins el cementeri, estam llevant escales i posant rampes perquè s'hi pugui transitar millor. El mes de març farem el passeig de vianants des del parc verd fins a l'estació. A més, al carrer Roser posarem llambordes i eliminarem places d'aparcament que creen molts problemes als veïns. La placeta del Pou també l'arreglarem aquest mes de març.

El que no té Consell, però, és teatre... Tal vegada falta inversió en infraestructures municipals?

— Tenim un esborrany de fer un teatre. Igualment, ara hi ha alguns projectes que permetran a l'Ajuntament tenir solars. Hem d'estudiar com ho feim. Necessitam una sala polivalent perquè les associacions ens ho demanen, també volem ampliar la biblioteca i fer-hi el teatre.

Durant l'estiu teniu moltes fuites d'aigua. Què passa?

— La veritat és que es creen molts problemes durant l'estiu pel que fa a l'aigua. Alguns vespres hem hagut d'abaixar la pressió de la xarxa. Ara mateix, formam part d'un projecte del Govern per millorar la xarxa d'aigua. És una obra important, però no en tenim gaire informació. Tot i això, sabem que hi ha voluntat de millorar el sistema a Consell i tots els pobles del voltant.

És Consell un poble de pas?

— És just reconèixer que som un poble dormitori. La nostra població s'ha vist incrementada des dels 2.400 habitants cap al doble i no hi ha prou indústria per a tantes persones, i la major part de vida la fan a Palma. Per això, el preu del lloguer ha pujat moltíssim, per comprar i llogar.

I per això teniu previst créixer més?

— Actualment, tenim dos projectes d'urbanització; el principal són 260 habitatges en un solar urbanitzable de davant el camp de futbol. És un solar urbanitzable des del 1997 i classificar-lo seria molt car. L'altre projecte se situa al carrer Metge Morrell, a l'antiga carretera d'Alaró, i es troba en un procés més retardat. Amb aquests projectes s'incrementarà la població amb uns 1.000 habitants. De fet, aquests tres darrers mesos ha estat el trimestre que han entrat més llicències per obra nova i els tècnics d'urbanisme estan col·lapsats. Han hagut d'augmentar les hores de feina i reconeixem que anam amb retard.

Durant la pandèmia us vàreu mostrar molt enfadat amb la Conselleria de Salut per haver tancat la Unitat Bàsica de Salut. Què va passar? Es va resoldre?

— Durant la pandèmia varen tancar i això ens creava molts problemes, perquè havíem d'anar al centre de salut de Binissalem, la qual cosa suposa un problema per a la gent gran i dependent. Després, es va resoldre i ara la Unitat Bàsica funciona. Així i tot, tenim necessitat urgent que es faci el nou de centre de salut. Volem incrementar els serveis que ara no tenim per falta d'espai.

Allò que va dur polèmica al poble va ser la proposta de canviar el nom del camp de futbol.

— Hi va haver polèmica perquè havíem de fer una consulta ciutadana per saber si en canviàvem el nom per camp de futbol Miquel Vidal. Llavors, el PP va voler afegir tres propostes de nom a la consulta. Finalment, ho va retirar. Ara, hem demanat permís a Madrid per fer la consulta popular i demanarem si feim honor a Miquel Vidal, un periodista esportiu conseller que, després de fer feina més de 30 anys al diari AS, va ser president del nostre club de futbol.

Us tornareu a presentar?

— Crec que no em tornaré a presentar. Ja em basten aquests anys. Després vindran les pressions, però aquesta vegada no voldria que em convencessin.

stats