Part Forana 20/04/2022

Endureixen les restriccions de trànsit per accedir al far de Formentor

Els vehicles particulars no hi podran accedir entre les 10 i les 22.30 h del vespre

ARA Balears
2 min
El de Formentor és un dels fars que el Consell de Mallorca estudia convertir en refugi quan acabi la concessió amb l’empresa que hi gestiona la cafeteria ara.

PalmaNoves mesures per evitar i frenar la saturació de vehicles al mirador de Formentor durant la temporada turística. L'Ajuntament de Pollença, el Consell de Mallorca, el Govern i la Direcció General de Trànsit han acordat prohibir l'accés a tots els vehicles (excepte l'autobús llançadora) des de les 10 del matí fins a les 22.30 h del vespre.

L'Ajuntament de Pollença ha explicat que la mesura entrarà en vigor el 15 de juny i es mantindrà fins al 15 de setembre, coincidint amb el que es considera com la temporada alta del turisme a l'estiu. Fins l'any passat aquesta restricció de vehicles acabava a les 19 h, però a partir d'aquest moment s'omplia de cotxes mal aparcats a la carretera d'accés de turistes que visitaven el far amb l'objectiu de veure la posta de sol des del mirador. Amb aquesta mesura esperen posar punt final a la massificació d'aquest punt i alhora fomentar l'ús del transport públic i una mobilitat sostenible.

Aquesta ampliació de l'horari de restricció vindrà acompanyat d'un augment de la freqüència en el transport públic. El batle de Pollença, Tomeu Cifre, ha explicat a l'ARA Balears que al Consistori li preocupa que aquesta mesura pugui provocar ara aglomeracions i massificació de vehicles a la platja (on es pot accedir) i ha remarcat que han exigit que es potenciï tant el transport públic com el control d'accés a l'aparcament de la platja per garantir la circulació per la zona i evitar noves saturacions a altres indrets de Formentor.

La mesura ja es va publicar al BOE el passat mes de gener, però les autoritats competents en el cas encara havien de tancar diversos punts de les restriccions i, per això, no s'ha fet oficial fins aquest dimecres. Així, a partir del 15 de juny només podran circular per la carretera del far de Formentor els residents a la zona, els vehicles de persones amb mobilitat reduïda i els dels serveis d'emergències i policials.

La DGT serà l'encarregada de controlar l'accés a Formentor i ho farà amb un lector de matricules i les persones que accedeixin a la zona restringida durant l'horari establert s'enfrontaran a una multa de 200 euros.

stats