Publicitat
Publicitat

Les empreses turístiques d'Artà reclamen millores en el transport públic

Es queixen del problema de la mobilitat dins el municipi i de la manca d'aparcament

Les queixes del municipi d’Artà per les deficiències en el transport públic s’han reflectit els darrers dies en el marc de debat del Grup de Millora, que reuneix representats de 37 empreses artanenques que treballen en el sector turístic i que estan adherits al programa de qualitat turística Sicted (acrònim que en castellà correspon a Sistema integral de calidad turística en destinos). El programa es basa en la consciència integral del destí i en la identificació dels objectius comuns i dels agents implicats (administració local i establiments turístics del municipi) per a la millora contínua de la qualitat turística.

La setmana passada tingué lloc la reunió del Grup de Millora, en què hi estan representats tots els establiments turístics adherits al programa Sicted, el batle d'Artà, Tolot Gili, i els tècnics gestors del programa. L'objectiu és realitzar propostes col·lectives per millorar de manera integral la qualitat del destí turístic. Els empresaris assistents estigueren d'acord en el fet que al municipi d'Artà hi ha una problemàtica relacionada amb el transport. Els establiments turístics demanaren un augment de la freqüència d'autobusos i tenir més a l'abast la informació dels horaris de les línies de bus.

A més, també es van posar de manifest les mancances que tenen els nuclis urbans pel que fa a la mobilitat i l'aparcament. El batle va destacar els canvis que s'estaven produint al municipi per tal de millorar aquests aspectes, com per exemple modificacions en la circulació urbana. Malgrat tot, per això caldrà disposar de la futura ronda de la Clota, en fase de redacció del projecte. També es demana emprar solars privats com a zones d'aparcament i catalogar les carreteres que van al Parc Natural de la península del Llevant i a les platges de la Duaia com a via parc.

A més, durant la reunió sorgiren altres qüestions, com ara algunes incidències sistemàtiques en la recollida dels residus, millores en la informació turística, propostes per millorar la relació del municipi amb el Parc Natural de la península del Llevant i el control de les colònies de moixos a la Colònia de Sant Pere. L'Ajuntament va prendre nota de les propostes realitzades pels empresaris turístics del municipi amb l'objectiu de millorar la percepció de la destinació i el grau de satisfacció dels visitants.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF