Part Forana 15/03/2019

L'empresa d'aigua i residus de Pollença prepara una vaga per Setmana Santa

Els treballadors d'Emser demanen retornar a les jornades del conveni i denuncien que molts vehicles circulen sense la ITV

Ara Balears
1 min
Un dels vehicles de la flota de servei de recollida de residus.

PollençaLa part social de l'empresa municipal de serveis de Pollença, Emser 2002, ha iniciat els tràmits per a la convocatòria de la vaga, inicialment prevista al voltant de la Setmana Santa. A l'assemblea, en un plantilla de 41 treballadors, 28 han votat a favor de l'aturada, dos ho han fet en contra, altres dos, en blanc i nou se n'han abstingut. Emser gestiona els serveis de subministrament d'aigua potable i de recollida de residus urbans.

Segons el delegats sindicals, els motius que han impulsat a preparar la vaga han estat, entre d'altres, "les reclamacions fetes i desateses per part de la direcció de l’empresa en matèria de jornada (retorn a les jornades del conveni), i de classificació professional, ja que no es convoquen promocions internes i hi ha un gran nombre de treballadors que fan treballs de categoria superior".

"La deixadesa a l’hora de mantenir les instal·lacions del personal (un sol bany per a 35 treballadors i sense vestuaris), vehicles que circulen amb la ITV caducada, incompliment en matèria laboral pel que fa a la contractació de nou personal per poder fer efectiva una jubilació parcial i la negativa a concedir un permís per a la conciliació de la vida familiar i laboral (acordat al TAMIB dues vegades)", són altres motius de queixa exposats pel personal.

Els treballadors també han demanat a la direcció de l’empresa "que dugui a terme una negociació del conveni de manera fluida". Abans de fer efectiva la convocatòria de vaga, la direcció d'Emser i els treballadors acudiran al Tribunal d'Arbitratge i Mediació (TAMIB).

stats