L'empresa promotora del xibiu des Corral den Bennàssar renuncia a la seva construcció

La companyia al·lega que no sabia de la vigència del projecte i que no tenien intenció de seguir endavant amb ell

L'Ajuntament d'Alcúdia ha anunciat aquest dimecres la renúncia al projecte de bar-restaurant  des  Corral  den   Bennàssar  per part de l'empresa promotora, BARCARÈS  BEACH  CLUB S.L. La companyia assenyala que desconeixia que el projecte tengués vigència i que no hi havia cap intenció de fer-lo efectiu.

La batlessa Bàrbara  Rebassa  ha estat acompanyada del regidor d'urbanisme  Joaquín   Cantalapiedra  en la roda de premsa celebrada a la mateixa platja del Corral d'en  Bennàssar . Allà han fet públic l'escrit que l'empresa ha presentat avui al registre d'entrada de Demarcació de Costes anunciant, que "tengui a bé admetre la renúncia de la seva representada l'entitat BARCARÈS  BEACH  CLUB S.L. al projecte abans mencionat així com al tràmit de la concessió administrativa associada al mateix i que procedeix a l'arxiu de l'expedient".

L'escrit recull els motius que han duit a l'empresa promotora a renunciar al projecte. Aquesta assenyala que el projecte data de 2013 i que havien sabut de la seva vigència per la premsa, incidint  en que  no hi havia cap intenció de seguir endavant. A això, es  suma "l'alarma social" suscitada entre veïns i les reunions mantingudes amb el consistori, que tot plegat han desembocat en una renúncia a fi de facilitar, entre altres coses, la tasca de defensa de l'interès públic.

L'Ajuntament d'Alcúdia ha presentat un escrit dirigit a la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, i al secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado, per iniciar la protecció de tots els nius de metralladora del terme municipal via Llei 2/2018, de 13 d'abril, de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears. La batlessa ha manifestat que seguiran amb les gestions per la protecció d'aquest patrimoni  pel que  suposen en l'àmbit de memòria democràtica, ja que foren construïts per presoners de la guerra civil.