Part Forana 10/05/2019

El mercat d'emprenedoria de Manacor reuneix 600 alumnes de la comarca

Nou centres escolars han exposat 25 paradetes amb productes solidaris

M. B.
2 min
Vista parcial del mercadet d'emprenedors que ha tingut lloc a la plaça Ramon Llull.

ManacorMés de 600 alumnes de Primària i Secundària de Manacor han exposat aquest matí al mercat ICAPE els projectes empresarials en què han treballat durant tot el curs en el marc del programa d’impuls a l’emprenedoria ICAPE, gestionat per l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial) i impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i la Conselleria d’Educació i Universitat.

Al mercat, ubicat a la plaça de Ramon Llull, hi ha hagut 25 paradetes d’alumnes de Primària i Secundària, un 56% més que l’any passat. Els grups són de nou centres escolars de Manacor, Portocristo, Petra, Felanitx, Campos, Artà i Sant Llorenç, que durant aquest curs han participat en el programa ICAPE. A l’acte hi han assistit la directora gerent de l’IDI, Núria Hinojosa, i la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

L'Arbre de les Arts, Mans a l'Obra, Món de Fil, 44 Mans i Artistes amb Llum Pròpia han estat alguns dels cartells dels expositors amb productes creats pels alumnes, la venda dels quals servirà per ajudar a finançar petits projectes solidaris amb el tercer món.

Alumnes amb la batlessa, Cati Riera, i la gerent de l'IDI, Núria Hinojosa.

Els centres que hi han participat són: Sant Francesc d’Assís (Manacor), IES Porto Cristo, CEIP Juníper Serra (Petra), CEIP Mestre Guillem Galmés (Sant Llorenç), Col·legi Sant Alfons – Cooperativa Es Lledoner (Felanitx), IES Felanitx, IES Damià Huguet (Campos), i IES Llorenç Garcías i Font (Artà).

De fet, el mercat ICAPE és l’activitat final que conclou el programa, del qual ja s'han fet set edicions. L’objectiu d’ICAPE és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d’una cooperativa (Educació Primària) o d’una ONG (Educació Secundària).

114 grups a totes les illes

Les escoles s’adhereixen a ICAPE de manera voluntària i durant aquests set anys de vida la majoria de centres ha repetit l’experiència i fins i tot l’han ampliada a més cursos. De fet, un total de 114 grups d’alumnes de Primària i Secundària de les Illes Balears formen part aquest curs del projecte ICAPE.

Durant tot el matí, a la plaça de Ramon Llull, els alumnes han posat a la venda productes que han fabricat durant el curs o serveis per aconseguir finançament per a les seves cooperatives i ONG. Els doblers recaptats es destinen a una activitat grupal, en el cas de les cooperatives, o a un projecte de cooperació en un país en vies de desenvolupament, en el cas de les ONG.

stats