L'electrificació del tren arriba a Manacor

La batlessa reivindica una xarxa fins a Cala Rajada durant la inauguració del tram entre les capitals del Raiguer i del Llevant

Els viatgers que vagin en tren de Manacor a Palma o viceversa ja no hauran de fer transbord a l'estació d'enllaç. Des d'aquest dimarts el tram entre les capitals del Raiguer i del Llevant ja està electrificat, amb la qual cosa el vagons de dièsel passen formar part de la història ferroviària.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha inaugurat el segon sector de l'electrificació Palma-Manacor. Es tracta d'un projecte al qual s'han destinat 40 milions d'euros per a totes les fases, la meitat aportats a través del Fons Feder de la Unió Europea.

Armengol ha presentat la conclusió del projecte d'electrificació del tren com la millor prova de l'aposta per un transport públic "que en els darrers quatre anys ha incrementat en 1,8 milions el nombre d'usuaris".

Estendre la xarxa ferroviària fins a Cala Rajada, Alcúdia, el Parc Bit i Son Espases, a Palma, i el tramvia, són els nous reptes que, segons Armengol, estan fixats al nou Pla Director de Mobilitat, amb la finalitat de "desembossar les carreteres". Amb l'electrificació ferroviària, Mallorca deixarà d'emetre 633 tones anuals de CO2 a l'atmosfera, segons la vicepresidenta del Govern, Bel Busquets.

Més usuaris

Per la seva banda, el director general de Mobilitat, Jaume Mateu, ha subratllat que amb l'electrificació i la millora del transport es va augmentant el nombre d'usuaris, "un 20 % en el cas del tren fins a sa Pobla", després de l'electrificació". Mateu ha anunciat que el Govern estudia un nou sistema tarifari que tindrà en compte els usuaris més fidels.

La batlessa de Manacor, Catalina Riera, ha felicitat el Govern per la millora del transport, però també ha reivindicat que en el futur "el tren arribi a Artà i més enllà", pel que fa a la comarca de Llevant. Els batles d'Inca i Sineu han assistit a l'estrena del tram electrificat Inca-Manacor, mentre que el de Petra, Martí Santandreu, no hi ha fet acte de presència.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF