El nou tren elèctric falla per segona vegada tres dies després de la inauguració

Les avaries s'han produït dimarts i dimecres en el trajecte sa Pobla - Palma

El nou tren elèctric ha tornat a fallar aquest dimecres dematí en el trajecte sa Pobla - Inca de les 7 h. Un usuari ha explicat a l'ARA Balears que ha hagut d'anar amb el tren de gasoil fins a Inca, des d'on ja ha pogut viatjar amb l'elèctric fins a Palma. Aquest fet ha provocat que el viatge tardàs 15 minuts més que habitualment.

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ha confirmat l'avaria i ha explicat que es tracta d'un tall del corrent elèctric a la connexió de servei, que és un element que aporta electricitat a la maquinària. Mentre el problema del dimarts era "una cosa eventual a causa de tasques de neteja i del factor humà", la segona avaria està relacionada amb un problema tècnic. Per aquest motiu, informen que han extremat la vigilància i estan estudiant les causes del tall de corrent, que no descarten que estigui relacionat amb el mal temps.

El funcionament del nou tren es va restablir dimarts a les 20 h en el tram de sa Pobla - Palma, segons han confirmat des de la conselleria. Aquest dimecres dematí la línia de tren elèctric que connecta Inca amb sa Pobla ha tornat a fallar mentre dimarts, un dia després de la inauguració, el sistema elèctric de l'estació de Llubí ja s'havia avariat i va obligar els passatgers a baixar del vehicle a l'estació d'Inca i desplaçar-se fins a la seva destinació amb autobús o amb taxi. En el següent trajecte d'aquest matí, a les 8 h, el tren ja ha funcionat amb normalitat.

Segons informaren alguns usuaris del tren, poc abans d'arribar a l'estació de Binissalem el revisor els va avisar que el tren amb destinació a sa Pobla no podria arribar a la seva aturada final i acabaria el trajecte a l'estació d'Inca. Un cop informats, se'ls avisà que l'empresa de transport havia posat a disposició dels passatgers un autobús per arribar a la seva destinació, tot i que no tots hi pogueren entrar, ja que les places eren limitades i només n'hi havia un. Tots aquells que no pogueren accedir a l'autobús (sis persones) viatjaren amb taxi.