Les eleccions retardaran l'inici de les Fires i Festes de Manacor

El començament del cicle festiu, que era el 24 de maig, es trasllada al divendres 31, després dels comicis

La coincidència de les eleccions autonòmiques, municipals i europees del proper 26 de maig ha obligat l'Ajuntament a retardar una setmana l'inici de les Fires i Festes. D'aquesta manera, l'inici del cicle festiu de la ciutat tindrà lloc el divendres 31 i acabarà el 9 de juny.

Aquesta alteració del calendari es produeix cada quatre anys, per evitar que la darrera fase de la campanya electoral coincideixi amb començament de les festes i que el dia de la Fira ho faci amb el dia de les votacions. Per tant, el sus oficial de les festes amb la sortida dels Cossiers serà després de les consultes electorals.

Tot i el canvi de calendari,  l’Escola Municipal de Mallorquí ha convocat el Concurs de Cartells dels Cossiers, que va adreçat a alumnes escolaritzats al municipi de Manacor. L’objectiu del concurs és donar a conèixer aquesta dansa ritual del municipi i alhora convertir el treball guanyador en el cartell que anuncia les sortides dels Cossiers, que enguany són el divendres 31 de maig de 2019 a les 17 h (dia del pregó de les Fires i Festes) i el diumenge 9 de juny de 2019 a les 18.30 h (dia del Sant Crist i Cinquagesma).

La guanyadora de l’edició d’enguany ha estat Maria Pont, de 4t d’ESO de La Salle. Els dos finalistes han estat alumnes de 2n de Batxillerat artístic de l’IES Mossèn Alcover: Víctor Gómez Garau i Pei Guo.

Recorregut dels Cossiers 

Els Cossiers de Manacor enguany sortiran a ballar per primera vegada divendres dia 31 de maig a les 17 h. Sortiran de ca la dama, al carrer de Sant Isidre, 25. Des d’allà recorreran diferents carrers de Manacor i conduiran tothom que els segueixi fins al claustre del Convent, on es farà el pregó, que encetarà les Fires i Festes de Primavera.

Els Cossiers començaran el seu recorregut a ca la dama i passaran pel carrer del Nord, pel molí d’en Fraret, pels carrers de l’Ecònom Pere Bonnín, de l'Àngel, de Francesc Gomila, del Llaurador i de Joan Lliteres. Arribaran a la Bassa i continuaran pel carrer de Peral, la plaça de Weyler, la plaça del Rector Rubí, el carrer de l'Amargura, el carrer d’en Bosch, els carrers de Mercadal, de Jaume Domenge, d'Olesa i Nou i arribaran davant l’Ajuntament.

El grup de dansaires també ballaran diumenge dia 9 de juny, coincidint amb la festa del Sant Crist i la Cinquagesma. Sortiran a les 18.30 h de ca la dama i el seu itinerari recorrerà els carrers Nord, de Pius IX, de Verònica, de l'Amargura, la plaça del Rector Rubí, els carrers d'Artà i de l'Amor, l’avinguda de Baix des Cós i la plaça del Cós i arribaran davant l’església.