La guia educativa de Manacor ofereix més de cent activitats i tallers

Fa 22 anys que l'Ajuntament edita aquest programa cultural

El departament d'Educació de l'Ajuntament de Manacor ha presentat a tots els centres educatius del municipi la guia que aglutina les activitats per a escolars que durant aquest curs ofereix l'Ajuntament. L'edició d'aquesta guia es va iniciar el 1996, ara fa vint-i-dos anys.

Enguany s'ofereix un centenar d'activitats amb nous tallers que treballen el coneixement dels referents de la nostra cultura popular i de la nostra història, els valors, les emocions, la nostra llengua, les noves tecnologies, la prevenció dels abusos sexuals infantils, el coneixement dels perills que suposa el consum de drogues i el respecte a la diversitat sexual, entre d'altres temes. Així ho ha explicat la batlessa i responsable de l'àrea d'Educació, Catalina Riera.

La guia educativa d'enguany ofereix la possibilitat de conèixer diferents artistes de la ciutat, d'acostar-se a les figures de Ramon Llull, Antoni M. Alcover i Guillem d'Efak. A més, "s'ofereixen activitats de prevenció dels abusos sexuals infantils, de la mà de la Fundació Rana; un taller sobre la prevenció del consum de drogues i la relació que tenen amb les malalties mentals, que dirigeix l'associació Estel de Llevant, i l'activitat educativa sobre la diversitat afectiva i sexual, dirigida per l'associació Ben Amics. Es tracta d'activitats adaptades a diferents cursos escolars que s'ofereixen a través d'entitats especialitzades en el seu àmbit.

La cultura local

Però la guia educativa ofereix moltes més activitats. Conèixer els diferents nuclis del municipi, els principals monuments i els museus del municipi, la festa de Sant Antoni, la Setmana del Llibre, les danses rituals de Manacor, a més de tallers sobre internet, salut, música, medi ambient, arts plàstiques, llengua, cultura popular, convivència, ciències socials i arts plàstiques. "La guia d'enguany aglutina noranta-set activitats didàctiques pensades específicament per als escolars, perquè les puguin aprofitar els nins, les nines i els joves del municipi a través de les seves escoles", expliquen des del Departament d'Educació.

Els escolars i les festes

A més, els Serveis Educatius municipals continuaran coordinant les diferents activitats que s'oferixen a les escoles durant les festes i efemèrides que se celebren a Manacor. Així, per Sant Antoni els alumnes d'Educació Infantil i Primària faran tallers i activitats que els permetran celebrar aquesta festa i acostar-se a la seva història. Durant el dia de Mossèn Alcover, l'alumnat podrà aprofitar les activitats previstes per la Institució Antoni M. Alcover.

Tots els escolars podran visitar la Fira del Llibre i participar en diferents actes de la Setmana del Llibre. A més, durant el Dia internacional dels museus podran gaudir dels diferents tallers que organitzarà el Museu d'Història de Manacor; durant la Setmana del Medi Ambient participaran en les diferents activitats i tallers que estan previstos i també podran gaudir de les representacions que aglutina la XXXIII Mostra de Teatre Escolar de Manacor.