Una lectura dramatitzada sobre la vida d'Aurora Picornell obrirà els actes de l'homenatge republicà a Manacor

Els actors de 'Només quan plou', l'obra escrita per Aina de Cos, seran a la ciutat el divendres 7 d'abril

El Comitè de Son Coletes ja ho té tot a punt en els actes per la República que cada any es cuida d'organitzar a Manacor. Enguany l'activitat republicana s'encetarà el divendres 7 d'abril amb una lectura dramatitzada a càrrec dels actors de 'Només quan plou', l'obra que ha escrit la dramaturga Aina de Cos sobre la vida d' Aurora Picornell. Precisament, l'autora serà també a Manacor i participarà en el col·loqui posterior a la lectura amb el públic assistent a l'acte, que tindrà lloc a la Institució Pública Antoni Maria Alcover a partir de les 20 h.

Com sempre, però, l'acte central en memòria dels republicans morts defensant l'estat de dret el 1936 tindrà lloc el diumenge dia 9 d'abril a partir de les 12 h al cementeri de Son Coletes. Enguany el Comitè vol fer especial incidència en la fita que ha suposat l'obertura de la fossa comuna de Porreres i les nombroses troballes que s'hi han fet, i que no fan més que certificar amb proves físiques allò que ja havien confirmat els estudis d'historiadors com Tomeu Garí.

Aurora Picornell i les roges del Molinar i les cinc infermeres de la Creu Roja assassinades a Manacor, també hi tindran un especial protagonisme. L'encarregada de llegir enguany el manifest serà la lluitadora feminista Margalida Gelabert.