Part Forana 02/09/2019

Dos policies de Llucmajor demanden els exbatles d'El PI i PSOE

Els agents, que foren expedientats per presumpta falsificació, han denunciat els polítics per prevaricació i malversació

M. B.
2 min
Gori Estarellas (centre) i Bernardí Vives (dreta) hauran de declarar per la demanda de dos agents policials.

LlucmajorEls exbatles de Llucmajor Bernardí Vives (El Pi) i Gori Estarellas (PSOE) han estat citats a declarar als jutjats de Palma per la demanda presentada per dos agents de la Policia Local, els quals prèviament foren expedientats per presumpta falsificació de la signatura d'una dona que estava sota la seva vigilància en arrest domiciliari.

El policies consideren que els dos mandataris són autors dels delictes de prevaricació i malversació de fons públics. El fets es remunten a 2017, quan Vives era batle i Estarellas, regidor de Policia.

Segons Bernardí Vives, el dos agents foren expedientats i suspesos de feina un mes per presumptament haver falsificat la signatura d'una dona que tenien sota la seva vigilància en arrest domiciliari. "Fou aquesta dona qui aleshores telefonà a l'Ajuntament per advertir que els policies no havien passat a comprovar si era o no a ca seva i volia saber si això li podria suposar a ella algun problema, però resulta que el full de control estava signat. Posteriorment es va obrir un expedient sancionador contra els dos agents", ha explicat Bernardí Vives a l'ARA Balears.

"Fou un procediment automàtic que es va seguir i no se'ls va suspendre de sou, només de feina", afegeix Vives. En el judici per la suposada falta dels agents, la dona, que havia declarat no haver passat el control d'arrest domiciliari que li havien de practicar els policies, no es va presentar i el cas es va sobreseure.

Així i tot, segons l'exbatle, "posteriorment, els policies decidiren denunciar-nos al·legant que la seva suspensió de feina havia suposat una càrrega d'hores extres a la plantilla i consegüentment una despesa de diners públics".

Els dos polítics, que ara continuen com a regidors en el Consistori llucmajorer, hauran de declarar el proper mes d'octubre, atenent la demanda presentada pels dos agents, que consideren que es varen lesionar els seus drets.

stats