Publicitat
Publicitat

EDUCACIÓ

Els docents volen saber com s’han gastat els sous estalviats a la vaga

L’Assemblea de Docents va afirmar ahir que el document inicial presentat per la Conselleria d’Educació a la reunió del comitè de vaga era un poc “pobre”, ja que “hi mancaven propostes concretes de resolució de cadascun dels punts” que estan sotmesos a negociació, com les plantilles o els sexennis. Hi faltaven, segons els representants dels Docents, “dades, xifres i dates”.

Sense aquesta informació, va dir ahir el col·lectiu als seus membres en un comunicat, “difícilment es pot obrir una negociació, cosa que torna a endarrerir la solució negociada del conflicte educatiu”. Els membres de l’Assembla, que es mostraren més satisfets al final de la reunió que al principi -ja que, segons digueren a l’ARA Balears, “s’han anat concretant compromisos durant la trobada, però encara cal avançar molt més”-, afirmaren ahir que han demanat a Educació on “han anat a parar els aproximadament 6 milions d’euros estalviats amb la vaga indefinida, així com tots els doblers no pagats en salaris per les retallades salarials vàries”.

Una altra reivindicació que presentaren els dos comitès va ser el marc de la negociació dels punts de la vaga. En aquest aspecte, els representants de CCOO, com ja han manifestat en diferents ocasions, consideren que tot allò relatiu a complements salarials s’havia de tractar i acordar primer en la mesa general de la funció pública perquè, més tard, l’acord fos ratificat pels comitès de vaga. L’Assemblea de Docents va informar als seus membres que tot i que la proposta de la Conselleria és de retrobar-se a final d’agost amb els punts més concretats, és “urgent” escometre problemàtiques com l’aplicació de la LOMQE i les conseqüències sobre molts professionals. De moment, aquest col·lectiu no convocarà una nova assemblea, sinó que esperarà a la nova trobada amb Educació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF