Part Forana 05/12/2017

Devuit places de la residència de Pollença passen a la xarxa pública

El Govern es compromet a aportar 350.000 euros anuals al centre, per atendre les persones dependents de grau 2 i 3

M. Barceló
1 min
Entrada a la residència de Sant Domingo, amb els representants que han negociat el conveni.

PollençaL’Ajuntament de Pollença ha aprovat per unanimitat el conveni de col·laboració amb la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern "per a la reserva i l’ocupació de places residencials per a gent gran en situació de dependència". Mitjançant aquest conveni, el Govern finançarà la totalitat de les 18 places de persones dependents que actualment viuen a la residència. Actualment la residència de Pollença té 32 places, de les quals 18 són de persones dependents i 14 de persones no dependents.

D’aquesta manera les 18 places de persones dependents formaran part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència i tindran el suport econòmic de l’administració autonòmica, d’acord amb la normativa vigent, l’estatal i la local.

Accés a residències concertades

El conveni implicarà que les persones de Pollença amb grau 2 i 3 de dependència tindran dret a accedir a qualsevol de les residències concertades i quedaran incloses en el catàleg de serveis que estableix la Llei de dependència, aprovada el 2006. En el marc del conveni, la Conselleria abonarà cada any 350.000 euros a la residència de Sant Domingo, segons ha informat el departament municipal de Serveis Socials, que gestiona la regidora Magdalena Seguí.

D'altra banda, l’Ajuntament té previst per al 2018 reservar-se 3 places de la residència, a la seva disposició, per a casos d’urgència i també vol canviar una clàusula per tal que els residents no dependents tinguin prioritat una vegada que necessiten optar a una plaça de dependent.

stats