El primer ball dels dimonis omple la plaça de Ramon Llull de Manacor

Compte enrere a la capital del Llevant perquè esclati la festa de Sant Antoni

Després de l'assaig dels Goigs, el primer ball dels dimonis ha acabat per encendre Sant Antoni a la capital del Llevant, menys de 48 hores abans que esclati la festa. La plaça de Ramon Llull ha estat l'escenari de les primeres danses oficials santanonieres, acompanyades d'un torrada popular que des de fa anys brinda a tota la gent el Patronat de Sant Antoni.

Durant el vespre s'han anat formant rotllades al voltant de les diverses torradores instal·lades a tot el perímetre de la plaça més gran de la ciutat. És hora de gaudir del tast de diversos embotits, amb la llonganissa com a estrella.

Més de 200 kg de llonganissa i botifarrons i 100 litres de vi s'han servit a la torrada popular. Des del Patronat han informat que s'han preparat queviures per a unes 2.000 persones, però molta gent hi ha acudit també amb senalló propi.

A les 22 h, els dimonis, envoltant la figura del sant, animats pels càntics de gent de totes les edats, han sortit del conservatori de música i s'han dirigit a la plaça. Llavors han ballat durant una llarga estona en diferents cercles per permetre una major visualització de l'espectacle durant la nombrosa concentració festiva.

Aquest dimecres, vigília de la revetla de Sant Antoni, la parròquia dels Dolors acollirà el tradicional assaig de completes, ja camí de la festa gran que arrancarà dijous a primera hora de l'horabaixa.