Part Forana 14/11/2019

El Dijous Bo sobreviu al mal temps

Una pluja intermitent fa que la fira tingui menys visitants que en edicions anteriors

M. B.
2 min
El Dijous Bo, en imatges

IncaTrencant la dinàmica d'anys anteriors, el temps no ha acompanyat el darrer Dijous Bo de la dècada. La pluja intermitent ha fet aparèixer els paraigües durant algunes estones. El vent també s'ha sumat a la festa amb algunes ratxes que feien témer els venedors. Inca s'ha despert blindada pel dispositiu de seguretat amb moltes patrulles de la Guàrdia Civil armada i controlant els punts estratègics. D'un temps ençà, ja forma part de la postal firal.

La Gran Via Colom, amb la seva exposició de maquinària agrícola, ha estat el punt de concentració dels pagesos, a més de la plaça del Bestiar, amb el seu tradicional concurs de porc mallorquí, en paral·lel a la mostra de cans de pastor, els quals han mostrat la seva destresa a l'hora de reunir els ramats d'ovelles. Un espectacle que ha esdevingut un atractiu més del sector primari.

La reforma de la plaça Mallorca ha obligat enguany a traslladar cap al centre la mostra de comerç, que s'ha instal·lat a la capçalera de la Gran Via. Des d'aquí, donava continuïtat a tot un regueró de paradetes, visitades per la comitiva política, encapçalada pel batle, Virgillio Moreno, i amb presència institucional i de representants dels partits majoritaris.

Molta presència d'escolars

Com és costum, entre el públic s'hi han vist molts de grups escolars de fora d'Inca, arribats la majoria en tren. Les primeres hores del matí hi havia més la sensació de col·lapse que no a migdia, quan part de la gent ja havia abandonat la fira. Almanco, el trànsit mostrava una certa fluïdesa en els principals accessos a la ciutat.

El Dijous Bo d'enguany tanca amb més hores d'exposició que altres anys; el fet que aquest divendres sigui festiu permet retardar el tancament de comerços i paradetes, tot i que el temps hivernal li hagi anat en contra.

stats