Un centenar d'estudiants i arqueòlegs participen a les excavacions de Pol·lèntia

Els treballs se centren en el perímetre de la ciutat, on podria haver-hi un campament militar

Les excavacions a la ciutat romana de Pol·lèntia estan en marxa des de principis de mes i el matí d'aquest dimarts han visitat la zona el batle d’Alcúdia, Antoni Mir, i la regidora de Patrimoni, Bàrbara Rebassa. Els codirectors Miquel À. Cau i Esther Chávez han explicat la situació actual de les prospeccions arqueològiques.

En aquesta campanya d’excavacions participen prop d’un centenar de persones. Es duu a terme a través del Consorci de la Ciutat Romana de Pol·lèntia –integrat per l’Ajuntament d’Alcúdia, el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes i el Ministeri de Cultura– amb la codirecció de Miquel Àngel Cau, de la Universitat de Barcelona, i Esther Chávez, de la Universitat de la Laguna.

En les tasques al jaciment treballen alumnes del curs d’arqueologia d'Antoni Arriba, alumnes i arqueòlegs d’Arqueospain, de la Universitat de Portland, així com alumnes de tot Espanya i altres nacionalitats: francesos, portuguesos i italians. Enguany se seguirà el programa de les prospeccions geofísiques per continuar amb les investigacions del perímetre de la ciutat, on possiblement hi ha un campament militar anterior a la ciutat, la qual cosa s’haurà de confirmar a través de futures excavacions. 

Tant Miquel Àngel Cau com Esther Chávez, els codirectors de les intervencions arqueològiques, han explicat les zones on es fan les excavacions, com la Casa de Polymnia, la necròpolis a Can Fanals, el 'maccelum'... i la fortificació tardana, a la zona del fòrum. Antoni Mir ha remarcat que el desig seria, a llarg termini, engrescar-se en la creació d'un centre de recerca i interpretació amb un espai museístic.