Part Forana 13/08/2021

Desconvoquen la vaga del servei de neteja de Capdepera

L'Ajuntament, l'empresa de recollida de fems i els sindicats avancen posicions després de la firma d'un acord

ARA Balears
1 min
CCOO, l'empresa de neteja i l'Ajuntament de Capdera en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació.

PalmaL'Ajuntament de Capdepera, l'empresa que gestiona el servei de recollida de fems i els sindicats han desconvocat aquest divendres la vaga de treballadors del servei de neteja, segons ha informat Europa Press. La protesta havia començat diumenge i ha quedat aturada després de l'acord firmat al Tribunal d'Arbitratge i Mediació de Balears (TAMIB).

El batle de Capdepera, Rafel Fernández Mallol, ha explicat que "la firma d'aquest conveni és una ratificació de l'acord que ja s'havia firmat". La clau que "la negociació arribàs a bon port" ha estat l'aprovació del conveni autonòmic, segons ha explicat Fernández. L'entrada en vigor d'aquest acord, que inclou una pujada salarial, ha estat una de les principals demandes dels treballadors durant la vaga.

Pel que fa als sous, el secretari general de la Federació de CCOO de Construcció i Serveis, Miguel Pardo, ha declarat que "es tracta d'un sector en el qual a molts pobles de les Illes els salaris duen quasi deu anys sense augmentar". En aquest sentit, ha declarat que "no pot ser que en un municipi cobrin 18.000 euros l'any mentre que en altres només percebin uns 13.000 euros".

El conveni firmat inclou un augment salarial d'un 7,5% en tres anys, que les hores extres passin a pagar-se a 15 euros i els festius treballats es cobrin a 85 en totes les categories. A més, preveu l'extensió de les vacances a 32 dies naturals si es treballa durant l'estiu.

Amb tot, Pardo ha informat que a partir de la setmana que ve començaran vagues en els serveis de recollida de diversos municipis del Pla de Mallorca pel mateix motiu que a Capdepera.

stats