Vaga
Part Forana 16/07/2022

Acord per desconvocar la vaga de neteja viària d'Alcúdia i sa Pobla

La negociació ha acabat amb el compromís d’establir un sistema de control i revisió dels camions de recollida

ARA Balears
2 min
Imatge de la reunió que hi ha hagut aquest divendres per desconvocar la vaga.

PalmaDesprés de més de vuit hores de negociació, aquest divendres, després de dies sense aconseguir-ho, s'ha arribat a un principi d'acord entre els ajuntaments de sa Pobla i Alcúdia, el personal i l’empresa de neteja viaria i residus sòlids urbans per desconvocar la vaga. A la reunió, que ha començat a les 13 h i no ha acabat fins a les 21.30 h, també hi ha estat present el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, que ha intervingut en la negociació.

Segons han informat en un comunicat, d’aquesta manera, totes les parts -ajuntaments de sa Pobla i Alcúdia, representants dels treballadors i de l’empresa concessionària- han acordat amb el Govern establir un pla de revisió de tots els equips i camions de recollida, amb la finalitat de garantir la seguretat i la salut dels treballadors, i que tindrà un control de seguiment per Inspecció de Treball i pels tècnics de l’institut de la Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL), per tal de garantir que es donen les condicions necessàries per a l’activitat.

Per la seva banda, els ajuntaments també s’han compromès a fixar-se un calendari per tenir uns nous plecs de condicions. Pel que fa a l’Ajuntament de sa Pobla, la redacció dels nous plecs de condicions s’aprovarà l’1 de setembre, i en el cas de l’Ajuntament d’Alcúdia la redacció estarà llesta per aprovar-se en ple el 6 d’octubre.

El conseller, que ha estat acompanyat en la negociació per la directora general de Treball, Virginia Abraham, i el director de l’IBASSAL, Rubén Castro, ha felicitat totes les parts per haver arribat a un acord que era necessari i amb el qual s'ha posat punt final a un conflicte que es va iniciar l'11 de juliol.

stats