Part Forana 26/02/2021

Desconvocada la vaga de fems del Pla

Havia d'arrancar el 13 de febrer, però es va ajornar a dia 26

1 min
Una vaga de fems.

PalmaLa vaga indefinida del servei de neteja que afectava 14 municipis del Pla s'ha desconvocat. En un principi havia d'arrancar el 13 de febrer, però finalment es va ajornar a dia 26. Aquest matí els sindicats, la mancomunitat del Pla i l'empresa concessionària, Melchor Mascaró, han arribat a un acord en el TAMIB.

Un dels motius pels quals la vaga s'ha cancel·lat és perquè la mancomunitat del Pla ha oferit als treballadors incorporar les clàusules necessàries en el contracte perquè, en cas que s'aprovi el conveni autonòmic del sector, també s'hi integrin. En cas que finalment no es faci el conveni autonòmic, es faria un conveni d'empresa que es començaria a negociar l'any que ve, segons explica el sindicat Comissions Obreres (CCOO) en una nota. "Donam les gràcies a la mancomunitat del Pla per l'acord firmat i per entendre les necessitats dels treballadors", diu el sindicat.

Cal recordar que a principi de febrer tant CCOO com el sindicat UGT també varen convocar vagues indefinides a Sant Llorenç, Son Servera i el Raiguer. Totes s'han cancel·lat definitivament excepte la del Raiguer, que es va suspendre fins dia 30 de març. Segons informaren fonts de l'empresa concessionària a l'ARA Balears, un dels acords al qual es va arribar és que abans del 30 de març la patronal del sector estigui constituïda i que es comenci a formar la mesa de negociació.

stats