Part Forana 12/11/2019

Desconvocada la vaga de recollida de fems a Inca, que afectava el Dijous Bo

L'Ajuntament assumeix el sobrecost dels nous serveis i l'empresa atendrà les demandes laborals

M. B.
1 min
El servei de recollida de fems i neteja viària no s'aturarà, després de l'acord signat.

IncaSindicats i la UTE RSU Inca han arribat a un principi d'acord per desconvocar la vaga indefinida del servei de recollida de fems, que havia de començar aquest dimarts i que afectava de ple el desenvolupament del Dijous Bo. De fet, la ciutat hauria arribat a la cita firal amb els carrers plens de residus si no s'hagués arribat a cap acord.

Empresa i treballadors han signat un document en què la concessionària es compromet a un increment mensual de 237 euros lineal per treballador a partir de l'1 de gener de 2020. D'altra banda, hi ha el compromís de negociar un conveni col·lectiu. Els treballadors venen d'una congelació salarial de sis anys.

Per arribar a l'acord, l'Ajuntament d'Inca s'ha compromès a revisar a l'alça els preus actuals de la contracta del servei de recollida de fems domiciliària, per la qual cosa haurà d'aportar 672.000 euros més pels sis anys que resten de concessió. La UTE aportarà uns 180.000 euros per fer front a l'increment de la massa salarial i assegurar-se la pau social.

D'aquesta manera, l'Ajuntament s'evita arribar al Dijous Bo amb els carrers plens de fems i s'assegura una pau social del servei, que té una concessió que acaba a final de 2025. Cal recordar que, per tal d'anar complint els objectius de reciclatge, l'Ajuntament i la concessionària havien acordat la incorporació gradual del porta per porta, que ha coincidit amb les demandes d'una millora salarial dels treballadors.

stats