Part Forana 15/11/2019

Els delictes baixen un 5% a sa Pobla

L'Ajuntament crea una comissió local de seguretat formada pels cossos policials i representants polítics

Ara Balears
2 min
Reunió de la Junta local de seguretat.

Sa PoblaEl percentatge de delictes a sa Pobla ha baixat un 5% de gener a setembre d’enguany, segons la Junta de seguretat, presidida pel batle, Llorenç Gelabert. A la reunió hi han assistit el vicesecretari de la Delegació de govern, Luis Coarasa; el director de l’Institut de Seguretat Pública (ISPIB), Vicenç Martorell; el cap de la Guàrdia Civil, Alejandro Perdigón; el cap de la Policia Local, Antoni Borràs; el regidor de Seguretat, Sebastià Franch; el portaveu de MÉS, Antoni Simó Tomàs; el portaveu d’Independents, Biel Ferragut; la portaveu del PSOE, Xesca Mir; i la portaveu del PP, Violeta Rodríguez.

Llorenç Gelabert ha posat de manifest la bona col·laboració entre la Policia Local i la Guàrdia Civil. El batle ha reiterat la petició d’ajut i facilitats als representants de les institucions supramunicipals presents per tal de poder avançar en l’increment de la plantilla de la Policia Local.

El cap de la Guàrdia Civil a sa Pobla ha exposat que "no hi ha variacions significatives quant a la comissió de delictes o en nombre de denúncies amb relació als anys anteriors". El regidor de Seguretat, Sebastià Franch, ha anunciat que l’Ajuntament estudia la possibilitat d’adherir-se al sistema de seguiment integral de casos de violència de gènere del Ministeri d’Interior, conegut com a VioGén.

Pla municipal de drogues

La regidora de Benestar Social, Xesca Mir, ha avançat la intenció d’elaborar un pla municipal de drogues i ha demanat als cossos de seguretat la seva col·laboració en actuacions preventives.

També s'ha acordat constituir una comissió local de seguretat, formada per representants polítics, de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de sa Pobla per tal de coordinar les seves accions. De fet, els cossos de seguretat i el regidor de Seguretat ja es reuneixen setmanalment per analitzar la situació, però ara es vol donar un caire més formal a aquestes reunions.

El proper mes de desembre es posarà en marxa el pla de seguretat per les festes de Sant Antoni, que tindrà un any més un dispositiu de reforç extern.

stats