Publicitat
Publicitat

El 60% del Consell d'Eivissa ha de saber català

El darrer ple de l'any del Consell Insular d'Eivissa aprovà ahir l'adaptació dels llocs de feina de la institució insular a la Llei de funció pública

El darrer ple de l'any del Consell Insular d'Eivissa aprovà ahir l'adaptació dels llocs de feina de la institució insular a la Llei de funció pública, que estableix que la llengua catalana serà un mèrit però no un requisit en aquest sector.

En total, es calcula que a partir d'ara en un 60% dels llocs de feina del Consell el català serà un requisit i només en un 40%, un mèrit. Els consellers de l'oposició assistiren al ple amb un llaç quadribarrat com a protesta simbòlica contra la Llei de símbols.

En la seva intervenció, la consellera insular d'Interior, Pepa Costa, va assegurar que el criteri que s'ha aplicat és el de "fer prevaler els coneixements tècnics per cobrir les necessitats laborals" i que aquest criteri s'aplicarà sobretot en les places assistencials i sanitàries, en les quals "s'ha de rebre l'atenció dels professionals millor capacitats". Costa va recordar també que l'exigència del català es manté en tots aquells que tinguin una feina d'atenció al públic.

El portaveu de PSOE-Pacte, Juanjo Cardona, va realitzar en una de les seves intervencions una defensa de l'ús de la llengua catalana i ha criticat amb molta duresa l'actitud del Consell: "La Llei de funció pública no té altra justificació que l'atac contra la llengua catalana". Cardona va qualificar aquesta legislació com el fruit d'un "Govern que practica l'autoodi, amb tics colonials", i va criticar l'actitud dels consellers eivissencs que "volen fer-se els simpàtics a Mallorca".

Cardona va dibuixar una analogia molt contundent: "Bauzá, almenys, va de cara. Diu que ens voldrà fotre i ens fot. En canvi, vostès van amb bones paraules i el somriure", va entimar.

Finalment, el conseller de PSOE-Pacte va demanar a l'equip de govern que "no facin homenatges a la llengua quan aquesta ja estigui morta" i que rectifiquin i anul·lin aquesta aplicació de la Llei de funció pública. Això no obstant, la petició va ser refusada per la majoria de consellers populars.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF