Part Forana 11/08/2021

Deià prohibirà el consum d'alcohol a les terrasses que estiguin en un espai públic

La mesura es farà efectiva des del moment en què es publiqui en el BOIB

ARA Balears
1 min
Deià

PalmaDeià prohibeix el consum d'alcohol a les terrasses de bars i restaurants que ocupen la via pública. Segons ha explicat el batle del municipi, Lluís Apesteguia, el tancament de l'oci nocturn va provocar un gran increment de les botellades, i les mesures aprovades fins ara pel Consistori no han aconseguit erradicar aquesta pràctica, que eleva el risc de contagi de coronavirus.

Davant aquesta situació, Deià ha optat per prohibir el consum d'alcohol a qualsevol espai públic, incloses les terrasses que estan a la via pública, avançar el límit horari de la venda d'alcohol a les 22 h (actualment es podien vendre aquestes begudes fins passada la mitjanit) i prohibir la venda d'alcohol a domicili. D'aquesta manera, els bars i restaurants només podran vendre begudes alcohòliques fins a les 22 h hores i sempre que els seus clients les consumeixin al seu local i no ho facin a una terrassa ubicada a la via pública.

En aquest sentit, Apesteguia ha destacat que el canvi en la normativa té com a objectiu evitar el risc de contagi que provoquen les aglomeracions i les botellades i ha reiterat que no és un atac contra els bars i restaurants ni contra l'oci nocturn. "Defensam el dret de l'oci, però s'ha de fer respectant el dret al descans dels veïns i sobretot evitant les aglomeracions. Nosaltres volem que la gent vingui a Deià a passar-ho bé, però no s'ha d'incomplir la normativa", ha sentenciat el batle del municipi.

El batle del municipi ha informat a l'ARA Balears que aquesta mesura es va aprovar la setmana passada en el ple ordinari i que es farà efectiva un cop es publiqui al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

stats