Part Forana 28/04/2020

Deià permet els desplaçaments als horts d'autoconsum durant l'estat d'alarma

MÉS per Mallorca demana que es permeti a tots els municipis i critica que la Delegació de govern hagi estat més restrictiva que a altres territoris en aquest àmbit

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEls residents de Deià podran anar diàriament a cuidar els seus horts durant l'estat d'alarma. El batle del municipi, Lluís Apesteguia, ha declarat per decret de batlia que tots els horts d'autoconsum són la font principal d'aliments. Això, explica, ha permès que la persona titular o explotadora de l'hort pugui moure's entre el seu domicili i el lloc on conra amb una declaració responsable d'aquesta necessitat i una autorització expedida per Batlia.

Apesteguia ha assenyalat que les mesures es fan "atenent-nos a les màximes mesures de seguretat i cercant el menor risc per a la ciutadania". Així mateix, el batle ha assenyalat que "la Delegació del govern ha estat especialment restrictiva en el cas de les Balears, però hem cregut que una correcta interpretació d'allò que es va disposar permetia que els ciutadans acudissin als seus horts".

"Recordem que, en molts casos, aquests horts són fonamentals per a moltes persones i famílies en situacions de manca d'ingressos i que suposen un estalvi important; a més, no es pot tenir en compte només la necessitat present sinó també la que pot tenir la família en un futur: si no se sembra ara, no es podrà recollir el fruit més endavant", ha assenyalat Apesteguia.

Aquest dilluns, el coordinador general de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ja ha demanat que es permetin els desplaçaments als horts urbans i d'autoconsum. "No té sentit permetre que es formin llargues coes als supermercats, però, en canvi, no sigui considerada la possibilitat d'anar a collir la verdura o fruita pròpies", ha assegurat el líder ecosobiranista.

stats