Part Forana 11/06/2021

Dàmaris Gelabert rep el Reconeixement de Mèrits 2021 per la seva labor de difusió del català a través de la música infantil

El batle de Manacor, Miquel Oliver, instà els adults a ser un "exemple" per revertir les dades que posen en perill el català

ARA Balears
1 min
Dàmaris Gelabert i Miquel Oliver durant l'acte.

ManacorLa pedagoga, musicoterapeuta i cantant Dàmaris Gelabert va rebre ahir dijous el Reconeixement de Mèrits 2021 de l'Escola Municipal de Mallorquí, per la seva labor de difusió del català a través de la música infantil, informa l'Ajuntament de Manacor en una nota. "A l'escola dels territoris de parla catalana no hi havia gaires cançons amb continguts acadèmics, i així vaig començar a compondre", va explicar la cantant durant el seu discurs d'agraïment.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, també instà els adults a ser un "exemple" per revertir les dades que posen en perill la pervivència del català en determinats registres. "És necessari que tots i cada un de nosaltres ens convertim en exemple i no girem la llengua només perquè el nostre interlocutor té uns trets diferents o ens ha parlat en castellà. Ensenyem als nostres fills que el català serveix per a cantar, per estimar, per fer feina, per estudiar, per viure, i també per parlar amb tothom", va dir.

L'acte del Reconeixement de Mèrits va comptar amb els mestres de cerimònies Neus Barceló i Joan Estelrich, mestres de l'Escola Municipal de Mallorquí, amb actuacions d'infants de Manacor i amb projeccions d'audiovisuals gravats als alumnes de 5 anys de diferents escoles de Manacor. Dàmaris Gelabert va cloure la gala amb tres de les seves cançons més conegudes.

stats