Part Forana 17/03/2022

Cs Andratx reclama ajudes per als afectats per les obres del túnel de Son Vic

Demana subvencions per als estudiants, treballadors i negocis més afectats

ARA Balears
2 min
El túnel Son Vic de Peguera

PalmaCs Andratx reclamarà en el pròxim ple que es posi en marxa una línia d'ajudes o subvencions per als estudiants, treballadors i negocis més afectats per les obres del túnel de Son Vic. Així ho ha assegurat el portaveu de la formació taronja, segons recull Europa Press.

El regidor ha explicat que abans de la intervenció, la distància recorreguda per un bus que anava de Palma a Andratx era de 20 minuts i ara és d'una hora o més, "una molèstia per a tothom que utilitza el transport públic", apunta. En aquest sentit, assegura que les obres tenen un "impacte negatiu" en els negocis d'Andratx perquè "molts viuen dels visitants" i ara no n'hi ha tants.

Les obres dels túnels de Peguera varen arrancar la setmana passada i es preveu que durin 12 mesos. La primera intervenció es fa en el túnel de Son Vic i estarà tancat un mes. Aquests túnels fa 30 anys que existeixen i s'han deteriorat a causa del CO2 dels vehicles, l'ambient marí i les filtracions d'aigua a la muntanya. Això ha fet que hi apareguessin fissuracions, el formigó està inestable i hi ha perill de despreniment en alguns trams.

La portaveu de Cs en el Consell de Mallorca, Beatriz Camiña, ha recalcat que el Departament de Mobilitat i Infraestructures de la institució insular hauria de fer "una planificació eficaç" i que el tancament d'aquest túnel se suma al que també genera la construcció de la nova rotonda de Camp de Mar.

Per la seva part, la portaveu de Cs en el Parlament, Patricia Guasp, recorda que aquesta actuació estava prevista des de feia mesos i insisteix que és "obligació" de les administracions reduir les molèsties "al mínim possible". Recorda també s'han de mantenir les freqüències de bus que han reclamat els batles d'Andratx i Calvià, ja que "és l'opció més còmoda per a aquells que no tenen més remei que patir molèsties per les obres", ha afegit.

stats