Part Forana 22/09/2020

El pacte de govern de Felanitx penja d'un fil per la crisi interna del PSOE

La dimissió de diferents membres del grup socialista ha provocat que una comissió gestora del partit es faci càrrec del grup local

T.riera
2 min
Membres de l'actual equip de govern de Felanitx./ M.BARCELÓ

PalmaEl taulell polític de Felanitx ha quedat enrevessat la darrera setmana. Els problemes interns del PSOE amenacen l'estabilitat del pacte de govern entre els socialistes, el Pi i Bloc per Felanitx. Més de la meitat dels membres del PSOE han dimitit de l'executiva local i, seguint els estatuts orgànics, la federació insular nomenarà una nova comissió gestora el pròxim dijous perquè dirigeixi el partit fins que s'estableixi la nova direcció de l'agrupació.

Els problemes interns de l'equip de govern de Felanitx començaren a agreujar-se fa aproximadament un mes, quan el pacte es reuní per llimar diferències. La reunió, lluny d'arreglar res, es va tensar amb l'enfrontament entre les regidores Damiana Massutí (PSOE) i Melània Mesquida (El Pi). El PSOE fins i tot va posar sobre la taula la destitució de Massutí com a solució, cosa que provocà el malestar de diferents membres del grup socialista que consideren que se l'ha intentat culpabilitzar políticament sense cap raó.

A això s'hi ha de sumar que, divendres passat, el secretari general del partit, Joan Aznar, decidí abandonar el partit perquè no estava d'acord amb les decisions preses les darreres setmanes, que considera que "no són correctes". A més, cinc dels nou membres del partit socialista presentaren també la dimissió, cosa que provocà automàticament la necessitat que una comissió gestora del partit es fes càrrec del grup local.

Aquest dilluns es va fer una assemblea del PSOE en la qual es decidí atorgar un temps de rectificació a Joan Aznar, segons han informat en un comunicat els socialistes. En la nota insisteixen també que aposten per donar continuïtat al pacte de govern com estava previst, a més de demanar "lleialtat" a la batlia.

El batle, Jaume Monserrat (El Pi), assegura que el sorprèn que "demanin lleialtat i compromís" quan fa mesos que "neguen els seus problemes interns". Per part seva, Miquel Lluís (Bloc per Felanitx) considera que "el pacte ja està trencat" perquè s'haurà de "repensar i renegociar qualsevol pacte per aconseguir les majories". Per a Lluís, el PSOE "ni reconeixia ni reconeix que té un problema" i afirma que els únics problemes que hi ha hagut al pacte de govern han estat "exclusivament seus".

stats