Part Forana 21/12/2020

Nou positius en el primer dia de cribratge amb test d'antígens a Inca

Les proves es poden fer fins dia 28 de desembre

Catalina Riera
2 min
Imatge cribratge sa Pobla

PalmaLa consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha exposat aquest dilluns que, durant el primer cribratge amb tests d'antígens a Inca, hi han acudit 1.535 persones i, per ara, s'han detectat nou positius. Estan cridats a fer-se la prova unes 28.000 persones i es podrà fer fins dia 28 de desembre.

"En aquesta primera jornada hi ha hagut molta participació, però volem continuar fent una crida als inquers i a la gent que fa feina al municipi perquè es facin aquesta prova. Hi ha temps fins dia 28 de desembre", ha dit el batle del municipi, Virgilio Moreno.

En concret, s'han establert onze línies d'actuació. "Ja tenim una certa experiència en el cribratge, però el municipi és totalment nou", ha dit Gómez, qui també ha recordat que dia 26 de novembre el municipi tenia una incidència acumulada a 14 dies de 120 per cada 100.000 habitants i que en aquests moments la xifra de persones positives s'ha triplicat. L'objectiu del Govern és "detectar casos, els seus contactes i que facin aïllament per rompre les cadenes de transmissió", ha dit la Gómez.

Cal recordar que Inca ha limitat el poble en quatre zones per organitzar-hi l'assistència i evitar les aglomeracions. Aquest dilluns s'han pogut fer la prova els veïns de la zona 1, que inclou els barris de Crist Rei, Crist Rei Nou i Polígon Industrial. Aquests mateixos també se la podran fer demà. Per altra banda, els residents de la zona 2, que limita amb els carrers del Bisbe Llompart, Major i Comerç, estan citats per al 23 i 24 de desembre, però el dia de la Nit de Nadal l'horari només és fins a les 16.00 h. Els veïns de la zona 3, corresponent a l'àrea del Blanquer i del centre fins al carrer Major, es poden fer la prova dia 25 de desembre de les 9.00 h a les 13.00 h i també dia 26. Així mateix, el 27 i el 28 de desembre hi podran anar els ciutadans de la zona de l'avinguda d'Alcúdia i del barri de So na Monda.

Inca ja és el sisè municipi on la Conselleria de Salut decideix fer un cribratge amb els tests ràpids. Va encetar aquesta estratègia sa Pobla i la varen seguir Lloseta, Muro i Sóller, a Mallorca, i Alaior, a Menorca. Com en els altres casos, ha estat Salut en coordinació amb l'Ajuntament qui ha muntat el dispositiu.

stats