Part Forana 11/07/2020

Croada de Llucmajor contra l'incivisme

L'Ajuntament instal·la càmeres de vigilància a les àrees d'aportació de residus i multarà amb fins a 3.000 euros els infractors

Ara Balears
1 min
Alguns usuaris deixen els fems a la via pública.

LlucmajorL’Ajuntament de Llucmajor ha iniciat una croada contra l'incivisme. Determinats usuaris aboquen de manera descontrolada fems i escombraries a l’entrada de les àrees d’aportació, fet que destorba la iniciativa municipal de regular els abocaments de residus fora dels espais habilitats. Per això, l'Ajuntament adverteix que les sancions per incompliment de les ordenances arriben als 3.000 euros quan es tracta d'una falta greu.

Segons ha explicat la regidora de Manteniment Urbà, Pilar Bonet, "totes les àrees d’aportació estan dotades de càmeres de seguretat que graven durant les 24 hores del dia totes les persones o vehicles que accedeixen tant a l’exterior com a l’interior dels recintes, per tant les matrícules queden gravades. La Policia Local, en funció de la infracció, interposa la sanció corresponent”.

Abocaments incontrolats

"D’un temps ençà, hem detectat nombrosos abocaments incontrolats i perseguirem amb contundència aquestes mostres d’incivisme, que només fan malbé la imatge del nostre municipi, a més de crear incomoditats als usuaris de les àrees d’aportació que fan les coses com toca", conclou la regidora.

Des que s’implantà el sistema de recollida porta per porta al poble de Llucmajor, al gener d’enguany, i després de la retirada dels contenidors, uns 2.000 ciutadans de foravila utilitzen les àrees d’aportació de Molí de Galdent, Poliesportiu, Polígon de Son Noguera i el Parc Verd de Son Gall per a l’abocament de residus orgànics i fraccions de reciclatge. Al parc verd, a més s’hi pot dipositar poda, voluminosos i altres deixalles.

stats