Part Forana 31/08/2020

L’Ajuntament de Manacor destinarà 380.000 euros en ajudes a microempreses del municipi

La partida es dedicarà a col·laborar amb la reactivació econòmica del teixit empresarial

Ara Balears
2 min
Carles Grimalt, Miquel Oliver i Núria Hinojosa durant la roda de premsa./ AJUNTAMENT DE MANACOR

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha aprovat en Junta de Govern municipal una convocatòria d'ajudes per valor de 380.000 euros destinats a preservar l'activitat econòmica del municipi davant els efectes adversos que ha ocasionat la pandèmia del covid-19.

Es tracta d'una convocatòria adreçada a microempreses, és a dir, aquelles que tenen menys de 10 treballadors i amb un volum de negoci no superior a 2 milions d'euros, amb seu a Manacor. Podran ser beneficiàries de la subvenció aquelles empreses que varen haver de tancar obligatòriament durant l'estat d'alarma o que varen veure reduïda la seva facturació almenys un 75% en algun moment. Pel que fa als autònoms, havien d'estar donats d'alta en la data de la declaració de l'estat d'alarma. I en el cas de les activitats de temporada, és necessari haver estat d'alta d'activitat econòmica en els darrers tres exercicis.

Els empresaris i professionals poden accedir a dues línies d'ajut, amb una prestació de fins a mil euros. La primera línia permetrà que es cobreixin diferents inversions realitzades per les empreses. Està dotada amb un pressupost de 300.000 euros i el període subvencionable abasta des del 14 de març fins al 21 de juliol. Pel que fa a la segona línia, permetrà el reemborsament de les despeses realitzades de la taxa d'ocupació de la via publica i està dotada amb 80.000 euros. En el seu cas, el període subvencionable comprèn entre l'1 de gener fins a la data d'entrada en vigor de la suspensió de la taxa.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha destacat que "la concessió d'aquests ajuts no és una competència pròpia, però davant la difícil situació actual, hi volem ser per fer costat a les empreses locals". En la mateixa línia, la regidora de Promoció de l'empresa i de la indústria, Núria Hinojosa, ha assegurat que des de l'Ajuntament "volem estar a l'altura de les circumstàncies, atès que no és només una crisi sanitària, sinó també econòmica". Per part seva, el regidor d'Activitats i Serveis Generals, Carles Grimalt, ha recordat que "volem donar totes les facilitats perquè bars i restaurants puguin refer-se de l'impacte del confinament".

Les persones interessades tenen fins dia 30 de setembre per presentar les sol·licituds. Poden fer-ho a partir del 4 de setembre de manera presencial a la Delegació de Comerç de l'Ajuntament de Manacor i a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Manacor. Igualment, l'Ajuntament ha habilitat l'adreça de correu electrònic desenvolupamentlocal@manacor.org per atendre els interessats. Núria Hinojosa ha demanat la col·laboració de les persones interessades perquè facin servir els recursos electrònics a l'hora de sol·licitar informació o tramitar els ajuts, tenint en compte la situació actual.

stats