Part Forana 01/05/2018

Costitx floreix amb la fira més original

Milers de visitants gaudeixen d'un poble esdevingut un gran jardí de faula

M. Barceló
2 min
Les flors omplen tots els carrers del poble, cada primer de maig.

CostitxEl dia que els costitxers i les costitxeres es decideixin a escriure contes, Disneylàndia podrà rodar la clau. Almenys si hi posen la creativitat i l'esforç amb què aconsegueixen fer de la seva fira de les flors un jardí estampat d'imaginació... i de feina. Perquè decorar façanes, jardins particulars, carrers, carrerons i places amb tanta varietat de flors i elements de primavera i convertir el poble en un petit país de faula exigeix molt d'esforç. Ni el campanar de l'església se salva del gran decorat multicolor.

Si un passeja pels carrers de Costitx s'adona del meravellós espectacle amb què els veïns volen enlluernar els visitants. Ho han fet els darrers anys, amb un decorat mutant, sempre vinculat a la primavera, a l'esclat de colors i a l'explosió de festa que motiva la gent del poble a oferir una fira única. Costitx atreu cada any milers de visitants de totes les edats, i la gent gran i la gent menuda semblen gaudir igualment de la gran postal primaverenca.

Els ocells han tingut enguany un gran protagonisme, amb les seves casetes niu que pengen de moltes façanes. Els ceps de parra esdevinguts troncs sense saba donen vida a arbres imaginaris, mentre flors gegants obren pas a carrers de geometria salvatge, i roses de tot color en moviment semblen cobrar vida a causa de la frescor d'un gèlid primer de maig. A la plaça la fantasia hi aparca un mercat enramellat que també ofereix fruita de temporada, i un cafè mòbil en un 4L també hi dona un toc de bon gust i d'originalitat.

Davant l'Ajuntament, els bous caparrots dansen davant el públic i les autoritats. El poble s'omple de visitants i les entrades a la vila es col·lapsen. Costitx floreix amb la seva fira després de setmanes i mesos de manualitats, de molts dies dedicats a treballar perquè els convidats que hi arriben se'n vagin encantats.

stats