Part Forana 01/05/2017

Costitx broda les flors

Milers de persones visiten el poble per gaudir de la creativitat veïnal exposada a places i carrers

Miquel Barceló
2 min
'Costitx en flor'.

CostitxCostitx ha florit de bell nou. Ple d'imaginació, el poble s'ha vist desbordat per milers de persones que aquest festiu primer de maig han volgut regalar-se un passeig entre flors brodades i elaborades amb moltes hores de manualitats amb què els veïnats agraeixen la visita al poble.

'Costitx en flor' és una mostra de creació per alegrar la vista i l'esperit. Ha esdevingut un aparador artificial de lloança a la primavera i al maig que esclata de manera natural amb mil colors. Enguany les roselles de rondalla han donat la benvinguda al regne de les manualitats. Grans rodets de fils, tambors de brodat, flors brodades sobre reixats, agulles gegantines de fer jersei i tots els ormejos de costura han estat presents a la mostra floral.

L'església s'ha sumat a l'acoloriment de les façanes i a la plaça de l'Ajuntament un gran paó metàl·lic de quatre metres donava a entendre que Costitx, molt per damunt d'altres fires, té ganes d'estufera i fa mèrits més que suficients per convertir-se en un indret de faula, que deixa bocabadats els visitants. I a davant l'església ha brotat la natura amb les parades de flors i ramellers.

Com si tots els camins de Mallorca portassin a Costitx, els nombrosos aparcaments estaven col·lapsats a punt de migdia. L'entrada al poble des de la carretera d'Inca i Sencelles ha esdevingut una odissea. A la primera el perill ha estat prou latent perquè la coa de vehicles arrancava precisament des del vial de la capital del Raiguer en una semirodona que no podia engolir el trànsit transversal.

Tot i el gran dispositiu policial i de seguretat, Costitx s'ha vist desbordat. Les coes quilomètriques semblaven teringues de formigues metàl·liques, des de l'est fins a l'oest de la perifèria del poble.

Una vintena de carrers, les places i desenes de carrerons, a més de molts jardins particulars, s'han engalanat d'imaginació i de fantasia. Un lloc d'on treure el millor retrat de primavera.

stats