Part Forana 05/02/2018

Manacor demana millores urgents per a diversos trams de la costa municipal

Costes es compromet a autoritzar la reforma de l'espigó de s'Illot i valora fer intervencions en diversos nuclis

M. Barceló
2 min
Autoritats i tècnics durant la visita a la zona del Mollet de s'Illot.

ManacorEl Mollet de s’Illot serà reformat, després de l'acord al qual han arribat l’Ajuntament de Manacor, Demarcació Territorial de Costes de les Illes Balears i Nàutica de s’Illot, l’associació que gestiona en concessió la marina seca de s’Illot. La batlessa de Manacor, Catalina Riera; juntament amb els delegats de s’Illot, Antonio García; d’Urbanisme, Isabel Febrer, i de Cala Murada, Antoni Sureda; han tractat la situació del Mollet amb el delegat territorial de la Demarcació de Costes, Carles Simarro, durant la visita feta a les instal·lacions nàutiques.

La batlessa ha alertat a Costes de la inseguretat de l'actual espigó. Des de l’Ajuntament de Manacor, els tècnics estan valorant econòmicament què suposarà reparar-lo i es demanarà una actuació per motius de seguretat a la Demarcació de Costes, segons Riera.

L’Ajuntament, en col·laboració amb Nàutica de s’Illot, a més de la reparació de l’espigó, projectarà millores en matèria de seguretat com el tancament del recinte i el soterrament de cablejats. Des de la Demarcació de Costes es tramitaran els permisos corresponents i es facilitarà la realització dels treballs.

La visita del delegat de Demarcació de Costes pel municipi de Manacor s'ha ampliat a Cala Morlanda, on els veïns demanen la instal·lació de baranes a les escales d’accés a la platja, una mesura que implantarà directament Costes. A la zona de Cales de Mallorca i Cala Murada, es plantejà la millora del passeig marítim dels dos nuclis costaners. De fet, el passeig de Cala Murada presenta desperfectes en les lloses i el muret de formigó del costat del mar es deteriora més cada any.

Radiografia a Cales i Cala Murada

Durant la visita, també es va plantejar l’adequació del pas per a vianants que comunica la costa de cala Murada i la platja dels Domingos, a Cales de Mallorca. L'Ajuntament i Demarcació de Costes coincideixen que “s’haurà de revisar quines són les competències de cada administració en aquests àmbits i, per això, hi ha prevista una visita amb tècnics municipals de Costes per plantejar possibles solucions, segons que han explicat des del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament.

stats