Festes
Part Forana 24/08/2022

Els Cossiers de Montuïri tornen a ballar per celebrar Sant Bartomeu

Els dansaires han sortit una vegada més aquest dimecres, dia del patró del municipi, i s'han acomiadat fins a l'any que ve

1 min
Els cossiers de Montuïri ballant a la plaça del municipi.

PalmaEls Cossiers de Montuïri han ballat una vegada més aquest dimecres, dia del patró del municipi, Sant Bartomeu. El dematí els xeremiers han tocat l'albada i llavors han ballat a la plaça Major. Des d'allà han sortit els cossiers i el dimoni, que han iniciat el recorregut pels carrers de la localitat durant el qual es poden fer intervencions amb els dansaires, ja que el nombre de seguidors va incrementant al llarg de la jornada.

Ja entrat el migdia, els Cossiers han acompanyat les autoritats religioses al ritme d'Els Mocadors des de la rectoria fins a l'església i, tot seguit, ho han fet amb les autoritats civils. Entre els assistents hi ha hagut la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets.

Una vegada començada la missa solemne en honor del patró, oficiada pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, els Cossiers han ballat l'Oferta davant la imatge del sant. Després han seguit les danses tradicionals per a les autoritats a la plaça i a l'interior de la Casa Consistorial, on s'han acomiadat fins a l'any que ve.

stats