Part Forana 02/09/2020

Nou brot de coronavirus a la residència de gent gran de Capdepera

Les proves PCR han determinat el positiu de 25 residents i 8 treballadors

T. Riera
1 min
Imatge d'arxiu.· ISAAC BUJ

ManacorEl Servei de Salut ha informat d'un nou brot de coronavirus a la residència de gent gran DomusVi de Capdepera. Dia 29 d'agost s'hi detectà el positiu d'una resident asimptomàtica, que va fer que s'activàs el protocol marcat pel pla de contingència. El cribratge fet amb proves PCR per part del Servei de Salut entre tots els professionals (85) i usuaris (106) de la residència ha donat el resultat de 25 residents i 8 professionals positius en coronavirus.

Una Unitat Volant d'Atenció al Coronavirus (UVAC) de la Central de Coordinació Covid s'ha desplaçat fins al centre per fer una valoració i seguiment dels usuaris. Els pròxims dies, el Servei de Salut de les Illes Balears procedirà a dur a terme un segon cribratge al centre. A més, des de l'Ajuntament han informat que s'estan desinfectant els espais públics i les zones amb més afluència del municipi.

Aquest brot se suma als que ja s'havien detectat els darrers dies a les residències de les Balears. El de Sant Joan és el més greu, amb 2 morts i 56 residents i 21 treballadors positius. Entre l'1 i el 28 d'agost tan sols s'havien detectat 23 casos positius a tot el municipi de Capdepera.

stats