Part Forana 27/07/2021

Convoquen una vaga indefinida de recollida de residus a Alcúdia per a mitjan agost

Reclamen que l'empresa concessionària no respecta la prevenció de riscos

2 min
Vaga de fems a sa Pobla.

AlcúdiaEl sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha convocat una vaga indefinida de recollida de residus sòlids urbans a Alcúdia. Començarà dia 16 d'agost a les 21 h, segons informa el sindicat en una nota.

Un dels motius de la vaga és que l'empresa concessionària, Neteja Urbana de Mallorca (FCC LUMSA), no respecta la prevenció de riscos i la direcció de les Balears mira cap a una altra banda pel que fa a la contracta d'Alcúdia. Per això, CCOO demana la dimissió dels directius de l'Arxipèlag.

A més, el sindicat es queixa que la meitat dels vehicles que s'utilitzen no funcionen. "Els camions són molt antics, i la meitat de la contracta ja està caducada. L'Ajuntament la prorroga, però, mentrestant, els treballadors fan feina amb vehicles espenyats i sense aire condicionat. Fins i tot n'hi ha alguns que no han passat la ITV. Els residents d'Alcúdia es queixen que els treballadors no fan net, i no ho fan perquè no tenen les eines per fer-ho", critica el secretari general de CCOO Habitat, Miguel Ángel Pardo.

"Estam preocupats perquè hem hagut d'aturar dos vehicles que no havien passat la ITV. També ens hem trobat amb casos de camions que perden oli, entre altres desperfectes", apunta Pardo. En aquest sentit, assenyala que la contracta "fa les darreres" i, per aquest motiu, Alcúdia està molt bruta", afegeix. El sindicat recorda que els vehicles en mal estat poden provocar accidents i insisteix que el consistori ha de treure el plec de condicions de "manera immediata" per solucionar el problema, ja que "és el responsable que es compleixi la llei".

Cal recordar que enguany ja es va convocar una vaga de fems a Alcúdia, i també a sa Pobla, que començà dia 30 de març i durà dos dies. CCOO i el sindicat d'UGT sol·licitaven a l'empresa concessionària que aplicàs les condicions del futur conveni laboral, que estava bloquejat.

stats