Part Forana 22/07/2021

Convoquen una vaga indefinida en el servei de recollida de fems del Pla a partir de dia 16 d'agost

Els treballadors estan desprotegits

1 min
Una vaga de fems a Manacor.

PalmaEls treballadors de Melchor Mascaró de la Mancomunitat del Pla han decidit fer vaga indefinida a partir de dia 16 d'agost de 202 a les 21.30 h. Els perjudicats són els 14 municipis que formen part d'aquest indret de Mallorca: Ariany, Algaida, Costitx, Lloret, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Porreres, Sant Joan, Santa Eugènia, Sencelles, Sineu i Vilafranca.

Els treballadors estan desprotegits. "Després d'analitzar el contingut dels plecs no es tenen en compte les càrregues de feina, hi ha el mateix personal fent feina i es doblen els serveis. A més, es presenten unes taules salarials que estan per davall del que cobren els empleats", apunta el delegat de personal de Melchor Mascaró, Sergio Llombard.

Cal recordar que la darrera convocatòria de vaga es va convocar per a dia 13 de febrer, però finalment es va anul·lar perquè s'havia arribat a un acord al TAMIB. Un dels motius de la cancel·lació fou que la mancomunitat del Pla oferí als treballadors incorporar les clàusules necessàries en el contracte perquè, en cas que s'aprovàs el conveni autonòmic del sector, també s'hi integrassin. Si finalment no es feia el conveni autonòmic, se'n faria un d'empresa que es començaria a negociar l'any que ve, segons va explicar el sindicat Comissions Obreres (CCOO) en una nota.

"Ens varen demanar paciència. Ens prenen el pèl. No ens serveix de res anar per les bones i explicar com està el servei, perquè no prenen mesures. La veritat, no crec que aquesta vegada acabi bé", afirma Llombard.

stats