Part Forana 25/05/2022

Convoquen una vaga indefinida de recollida de residus a Son Servera a principi de juny

Els treballadors reclamen un augment de sou i que es desbloquegi la tramitació de la nova licitació del servei

ARA Balears
1 min
Una vaga de fems a Manacor.

PalmaEl sindicat UGT ha convocat una vaga indefinida de recollida de residus a Son Servera, que arrancarà el 6 de juny a les 6  h. Els treballadors reclamen un augment de sou i que es desbloquegi la tramitació de la nova licitació d'aquest servei, que va caducar el 2018, segons informa Europa Press.

UGT apunta que les taules salarials dels empleats estan per davall del Salari Mínim Interprofessional (SMI) en diverses categories. Recorda que aquesta situació es va resoldre de manera temporal, i que ara està totalment obsolet. A més, adverteix que els vehicles estan deteriorats i que suposen "un perill" per als treballadors. Així mateix, apunta que el bloqueig de la licitació també ha provocat que les peces de roba dels treballadors siguin "insuficients" i s'hagin "entregat tard".

L'actual conveni autonòmic "no dona resposta a aquestes situacions", apunta UGT. Per això, reivindica la creació d'un consorci o empresa que agrupi i gestioni la recollida i neteja viària insular. D'aquesta manera s'aconseguiria "dotar les instal·lacions i els vehicles necessaris, així com d'una estructura unificada que pogués prestar un servei de forma més eficient i de millor qualitat", conclou UGT.

stats