Part Forana 27/04/2022

Convoquen una concentració per evitar una nova urbanització a Portocolom

Entitats ecologistes demanen a Medi Ambient que desclassifiqui aquest fals urbà situat sobre un espai natural de gran valor

ARA Balears
2 min
La manifestació serà aquest diumenge a la plaça de l'església de Felanitx.

PalmaLes entitats Salvem Portocolom, Terraferida i la nova plataforma ciutadana Som Portocolom han convocat una manifestació per al diumenge 1 de maig. Assenyalen que el motiu és evitar una nova urbanització a Sa Capella, el nucli antic de Portocolom. Les entitats varen presentar un total de 35 al·legacions al Pla General de Felanitx demanant que s'apostàs per la rehabilitació d'habitatges i la preservació del sòl rústic per evitar futurs creixements sobre sòls no transformats.

"Una de les actuacions més discutibles i que més impactes generaria és la nova urbanització proposada a la zona històrica de Sa Capella, que, més enllà del nombre d'habitatges projectats, suposarà fer créixer el nucli a costa d'urbanitzar un espai rural ben conservat", destaquen les entitats ecologistes. A més, alerten que "un pic oberts nous carrers aquest espai podria continuar creixent en futures modificacions, cosa que seria desastrosa per a Portocolom".

Cal recordar que justament en aquesta zona s'hi han catalogat un conjunt de coves subterrànies de rellevància internacional i que sumen diversos quilòmetres de galeries espectaculars. "Els carrerons d'aquesta barriada de Portocolom, a més, són dels darrers llocs del poble que permeten el joc infantil sense haver de preocupar-se pel trànsit", exposen les entitats.

Els ecologistes apunten que la urbanització proposada pel nou Pla General preveu urbanitzar prop de 4.000 m² amb nous carrers i habitatges en una zona completament natural i que podria acabant acollint habitatges de luxe als quals, segons aquestes entitats, "tanmateix ningú del municipi podria optar". Tot i que l'Ajuntament no ha contestat formalment les més de 500 al·legacions fetes per veïns i entitats, alguns regidors i el batle ja s'han expressat públicament a favor de la urbanització.

No obstant això, la Conselleria de Medi Ambient podria descartar la urbanització via llei del sòl. És per això que les entitats convocants fan una crida a la participació de la concentració, a les 12 hores del diumenge 1 de maig a la plaça de l'església i demanen al conseller Miquel Mir "una acció decidida i clara per eliminar aquest fals urbà".

stats