Part Forana 29/03/2017

Un milió d'euros per convertir el centre de salut de Santa Ponça en un referent en investigació

El Govern ampliarà l'edifici amb una nova planta de nou sales de consultes i un aparcament de 1.084 metres quadrats

Ara Balears
2 min
/ CAIB

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, han visitat aquest dimecres el centre de salut i punt d'atenció continuada (PAC) de Santa Ponça (Calvià), on el Servei de Salut de les Illes Balears invertirà un milió d’euros per ampliar-lo i renovar-lo.

Aquesta acció forma part del Pla d’infraestructures d’Atenció Primària del Servei de Salut, que suposarà invertir 16 milions d'euros i que preveu actuacions de reforma o construcció en 13 centres de salut i 10 unitats bàsiques de salut, informa el Govern en un comunicat.

Durant la visita, Armengol ha destacat l'aposta de l'Executiu per l'Atenció Primària, que és "la porta d'entrada a la sanitat pública" mitjançant "la inversió en millores de les infraestructures com ara la que farem en aquest centre de Santa Ponça, que és un referent en investigació i en què s'espera, des de fa anys, aquesta ampliació".

La presidenta ha agraït als professionals “la seva feina i esforç per mantenir la qualitat dels serveis sanitaris a uns nivells d'excel·lència tot i les retallades i l'austeritat malentesa” que es va donar al llarg de la legislatura passada.

Patricia Goméz ha reiterat el compromís de Salut pel que fa a l'Atenció Primària, “on hi ha hagut un increment superior als 20 milions d’euros respecte del pressupost de 2015”, la qual cosa permet, entre d'altres, “impulsar obres de reforma i ampliació com la que farem en aquest centre de Santa Ponça, en què habilitarem noves consultes i espais polivalents a una primera planta, a més de crear un aparcament per donar un millor servei als usuaris”.

Projecte de reforma i ampliació

Actualment, el centre de salut de Santa Ponça ofereix atenció a una població de més de 12.822 targetes sanitàries, mentre que el PAC en té assignades més de 22.627. Així mateix, és important destacar que el centre de salut de Santa Ponça rep una elevada pressió assistencial de població flotant durant la temporada d'estiu.

L'augment demogràfic i l'obsolescència d'algunes dependències fan necessària la reforma d'aquest edifici, que ja té 23 anys.

Les obres consistiran a afegir una planta sobre la part de l'edifici que únicament consta de planta baixa, amb una ampliació de 652 metres quadrats. En aquesta nova àrea es crearan nou consultes, lavabos i altres dependències, com ara magatzems. També es construirà un aparcament en superfície de prop de 1.100 metres quadrats. Les obres tindran un cost de 986.223 euros.

La redacció del projecte i la direcció d'obra es varen adjudicar el mes de desembre de 2016. Un cop presentat el projecte, es licitarà l'obra i es preveu que es pugui iniciar a finals d'any i finalitzi el darrer trimestre de 2018. Les obres es duran a terme sense interferir en l'activitat habitual del centre, que continuarà en marxa.

stats