Part Forana 24/10/2019

Constituïda a Inca la Comissió sectorial per una Mallorca lliure de violència masclista

Impulsada pel Consell, pretén ser una eina de col·laboració i coordinació amb els 53 municipis de l'illa

Ara Balears
2 min
Representants municipals i del Consell que han assistit a Inca a la constitució de la Comissió.

IncaAquest dijous s’ha constituït a Inca la Comissió sectorial per una Mallorca lliure de violència masclista, un nou òrgan impulsat pel Consell de Mallorca i integrat pels responsables de l’àrea d’Igualtat de la institució insular i de cadascun dels ajuntaments de Mallorca.

L’objectiu principal d’aquest nou espai de feina i coordinació és crear una xarxa insular en matèria d’igualtat i oferir eines als 53 municipis de Mallorca per treballar aquesta àrea de manera col·laborativa i coordinada, compartir recursos i ser més eficients en el treball de prevenció de les violències masclistes.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha presidit l’acte de creació de la nova comissió, un òrgan que es va anunciar per primera vegada a l’Assemblea de batlesses i batles de Mallorca i que ara, just un mes després, ja està constituïda i comença a fer feina.

"Som la segona comunitat de l’Estat en nombre de víctimes de violència masclista en relació amb els habitants. No són figuracions mediàtiques ni exageracions. Tenim un problema real amb la violència masclista, en major mesura que a altres indrets de l’Estat. I l’hem d’abordar i actuar en conseqüència, ampliant al màxim els nostres recursos i fent-los accessibles a les administracions i a totes les dones que els puguin necessitar en un moment puntual", ha apuntat Cladera.

Treball en línia

En aquesta primera sessió, la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, ja ha presentat als regidors d’Igualtat dels municipis una eina pràctica nova, en línia, gestionada pels agents d’igualtat del Consell de Mallorca i nodrida per ells i pels ajuntaments.

Es tracta d'un web amb accés mitjançant registre, adreçat a personal tècnic i responsables municipals en igualtat, que conté informació, blogs, repositori de recursos, eines de comunicació en línia (xats), campanyes de sensibilització i altres continguts relacionats amb l’àrea d’Igualtat.

"A més del treball en xarxa i posar a disposició dels ajuntaments eines pràctiques com aquesta, la Comissió sectorial per una Mallorca lliure de violència masclista permetrà ampliar la capacitat d’impacte dels agents d’igualtat del Consell de Mallorca que treballen als diferents municipis i definir d’una manera consensuada la cartera de serveis d’atenció a les dones víctimes de violència masclista de Mallorca", ha explicat Teresa Suárez, la consellera de Presidència del Consell, departament que gestiona les competències en igualtat i diversitat.

Sensibilització de la població

La nova comissió treballarà sobre les necessitats detectades pels municipis, principalment, en sensibilització a la població general en temes igualtat; necessitat de personal destinat a aquest àmbit o desenvolupament de les polítiques i plans d’igualtat municipal, i d’altres. A l’acte de constitució de la Comissió sectorial per una Mallorca lliure de violència masclista també hi han assistit el batle d’Inca, Virgilio Moreno, i la directora de l’Institut Balear de la Dona (IBDona), Maria Duran.

stats