La consolidació del penya-segat del port de Portocristo durarà 14 setmanes

El Govern balear ha declarat d'urgència la intervenció, que durà a terme Tragsa

Les obres de consolidació del talús del penya-segat de la ribera sud del port de Portocristo estan a punt de començar. Aquest dimecres s’ha signat l’acta de replanteig de les obres que han de servir per assegurar l’estabilitat del penya-segat adjacent al club nàutic.

Les obres estan pressupostades en 221.000 euros, les durà a terme l’empresa pública Tragsa i tindran un termini d’execució de 14 setmanes. El tram del penya-segat on s’actuarà té 233 metres de llargada i una alçària mitjana de 12 metres. L'objectiu d'aquesta intervenció és garantir la seguretat a la zona, ja que actualment el penya-segat té trams inestables.

El Govern balear va declarar la situació d’urgència en relació amb aquesta actuació dia 1 de febrer, per tal d’autoritzar unes obres que han de garantir la integritat de les persones i els béns. Amb aquesta declaració, Ports de les Illes Balears pot intervenir en tota la zona afectada, que comprèn uns 1.170 metres quadrats, i assegurar la prestació normal dels serveis portuaris.

"Aquest problema implica terrenys particulars i també zones que són competència de diverses administracions; per això és una solució positiva que Ports IB pugui posar-se al capdavant i actuar per posar fi als perills de despreniment”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera.