Part Forana 08/06/2022

La conservació de la finca de Crestatx, en mans d'un alemany

El Pancaritat es continuarà celebrant als terrenys, així com han acordat el batle i el nou propietari

1 min
Ermita de Crestatx

Un advocat alemany ha comprat la finca de Crestatx per reformar la possessió i fer-hi una explotació agrícola o ramadera a la finca, segons han confirmat a aquest diari fonts de l'Ajuntament de sa Pobla. Les mateixes fonts han confirmat que el batle, Llorenç Gelabert, i el nou propietari, han acordat que el pancaritat es podrà continuar celebrant als terrenys, així com és tradició.

D'aquesta manera, la conservació de la finca de Crestatx queda en mans de l'inversor estranger, del qual es coneix que té un bufet a París. De fet, ha estat el seu fill qui ha liderat la negociació amb el consistori en un dinar promogut pel batle i el regidor de Manteniment, Biel Ferragut. A la trobada es va consensuar que els poblers continuaran fent el dinar de germanor als seus terrenys, mentre el consistori s'encarregui del condicionament de l'espai per a la festa, així com s'ha fet els darrers anys.

Cal recordar que, fins ara, la brigada municipal millorava el lloc i preparava el camí per rebre els centenars de veïns que s'apropen al lloc en la data assenyalada. De fet, la festa se celebrava al costat de l'ermita, però l'èxit ha fet que els terrenys de la finca s'hagin aprofitat per augmentar l'aforament. Així, el consistori llogava cada any el lloc.

De moment, des de l'Ajuntament "no han pogut valorar una transacció privada", segons han explicat les fonts. Ara bé, sembla que la tradició queda salvaguardada.

stats