Part Forana 09/06/2022

El Consell es reunirà amb els ajuntaments per habilitar espais per a caravanes

La institució supramunicipal també anuncia que esperarà a tenir les competències de Costes per regular la catalogació de platges

2 min
Una caravana al Port de Palma

El Consell de Mallorca es reunirà amb els ajuntaments per tractar les qüestions que preocupen als caravanistes, principalment l'existència de llocs condicionats per aparcar-hi els vehicles. Així ho ha aprovat aquest dijous per unanimitat el ple de la institució arran d'una moció presentada pel grup Ciutadans.

A banda d'això, la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha assegurat que els consistoris tenen competències per habilitar aquests tipus d'espais, ja que "necessiten bàsicament una aixeta per poder omplir el dipòsit d'aigua i una sortida per buidar sentines", ha dit. Així, Garcías ha passat expressat que no és necessari "una regulació supramunicipal, ni la intervenció directa del Consell" pel que fa als permisos per a un lloc per a caravanes als nuclis.

Tot i això, la consellera de Territori ha explicat que ja hi ha ajuntaments, com és el cas d'Escorca, que han sol·licitat el suport per establir una modificació de les normes, ja sigui per connectar un clavagueram o instal·lar a un aparcament un servei d'aigües netes i brutes. "Estam al costat dels consistoris per agilitzar els tràmits en aquesta qüestió", ha conclòs.

A més, durant el debat, la consellera de Ciutadans, Beatriz Camiña, ha defensat aquest tipus de turisme. "Si volem més qualitat turística, no entenem per què no es regula aquesta activitat. Volem donar-li seguretat jurídica", ha expressat la precursora de la moció. En la seva resposta, Garcías ha argumentat que la nova llei turística no preveu com a activitat turística els viatges en caravana.

El Consell esperarà a tenir les competències de Costes per fer el catàleg de platges

De fet, la consellera de Ciutadans també ha demanat explicacions sobre el retard de sis anys en la regulació del Catàleg de Platges. "Donaria més seguretat jurídica sobre què es pot fer i què no a les platges, la qual cosa permetria protegir millor la costa", seguint la línia de la moció sobre les caravanes. Camiña no ha estat l'única consellera a demanar explicacions a la presidenta Cladera sobre el tema, sinó que el popular Mauricio Rovira també ha demanat per la qüestió.

Després d'un estira-i-arronsa entre Rovira i la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, sobre de qui hauria estat competència l'actualització del catàleg segons els anys que du de retard (ja que fa vuit anys governava el PP al Consell), Garcías ha aclarit que esperen rebre les competències de Costes per definir-lo. Així mateix, la consellera ja va avançar aquesta informació en una entrevista en aquest diari.

stats