Part Forana 17/02/2022

El Consell millorarà la carretera de Bunyola a s'Esgleieta, un dels punts amb major concentració d'accidents de l'illa

El Consell calcula que hi circulen 5.900 vehicles diaris

ARA Balears
2 min
El conseller insular Ivan Sevillano amb la batlessa d'Esporles, Maria Ramon, el batle de Bunyola, Andreu Bujosa, i el seu equip de Govern

El Consell de Mallorca ha presentat el projecte que millorarà la carretera de Bunyola cap a s'Esglaieta, un dels punts amb major concentració d'accidents de l'illa, segons la institució insular. Iván Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, ha presentat als veïns dels nuclis el projecte que pretén millorar la seguretat viària del tram entre Bunyola i Palmanyola. El pla inclou fer-hi un carril bici, l'adequació de carrils, la millora de les tres interseccions i l'eliminació de corbes tancades.

El conseller Iván Sevillano ha destacat que és una carretera on en la darrera dècada hi ha hagut un nombre significatiu d'accidents. De fet, segons dades del Consell, hi circulen uns 5.900 vehicles diaris. A partir d'ara, el projecte, que té un pressupost d'uns 6 milions d'euros, està obert a les propostes de la ciutadania.

A més, Sevillano ha afegit que el pla es durà a terme per tres motius principals; d'una banda, perquè servirà per solucionar els problemes d'accidents en aquesta via i la renovarà; per una altra, perquè pacificarà l'entorn urbà de Palmanyola, i finalment, perquè disposarà d'un element que mai que no s'havia previst en aquesta infraestructura, un carril bici i per a vianants que connectarà el nucli urbà de Bunyola amb el de s'Esgleieta.

Pel que fa a la millora de les tres interseccions, s'actuarà per solucionar la dificultat per accedir a sa Font Seca i Palmanyola on conflueixen en un únic punt les avingudes dels Clavells i de Santa Maria i el carrer dels Tulipans. També s'actuarà a la sortida de Palmanyola cap a s'Esgleieta, la qual cosa farà reduir la velocitat d'entrada en el nucli de Palmanyola, de manera que es pacificarà així l'entorn urbà i servirà de comunicació amb Son Termes i la urbanització pròxima. La tercera intersecció que es resol està situada en la carretera de s'Esgleieta i servirà per aconseguir augmentar la fluïdesa del trànsit i evitar de manera important les actuals retencions.

Pel que fa al vial cívic, s'ha projectat que tingui una amplària de 2,5 metres a més d'un parterre d'un metre per a plantacions i enllumenat. Aquest vial, separat de la carretera, unirà els nuclis de Palmanyola i s'Esgleieta i continuarà cap a Palma, aprofitant l'antiga carretera, i comunicarà la zona urbanitzada de Son Marxella. A més, es millorarà el traçat de la carretera, se n'eliminaran els revolts tancats i les zones amb poca visibilitat i es milloraran els carrils, a més d'instal·lar-hi barreres de seguretat.

stats